Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2016-10-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
297 x 210 x 3 mm
Vikt
130 g
SAB
Ta,Fct
ISBN
9789147123506
Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända A (häftad)

Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända A

Häftad Svenska, 2016-10-04
114
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända hjälper dig och dina elever att kartlägga vilka kunskaper eleverna har och vilka de behöver arbeta mer med. Till häftena finns en redovisningsmall och ett lärarstöd som hjälper dig att individanpassa din undervisning, och som underlättar din planering.
I häftena testas i stort sett allt centralt innehåll i kursplanen Lgr 11. I A-häftet testas det centrala innehållet upp till årskurs 6 och i B-häftet det centrala innehållet upp till årskurs 9. Eleverna kan arbeta med häftena självständigt med hjälp av översättning och bildstöd. Språket är mycket enkelt.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Detta kartläggningsmaterial är framtaget för att hjälpa lärare och elever att snabbt kartlägga vilka matematikkunskaper eleverna redan har och vilka de behöver utveckla. Språket är enkelt och kan lätt översättas till elevens modersmål. Vid all text finns utrymme för elevens egen översättning. Det innebär att läraren kan låta eleverna arbeta självständigt med häftet utan tolk. Bilderna är åldersneutrala och används bara för att stärka det matematiska innehållet.
Komponenter
Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända består av två kartläggningshäften, en redovisningsmall och ett lärarstöd.
Upplägg
Elever som läraren bedömer behöver kartläggas från den grundläggande nivån bör börja med häfte A. Har eleverna med sig de grundläggande kunskaperna kan de börja i häfte B.
I lärarstödet fyller läraren i elevernas resultat och får snabbt en överblick av elevernas kunskaper. Det är ett utmärkt underlag för lärarens planering.
Innehåll
I häfte A tas i stort sett allt centralt innehåll för årskurs 1-6 i matematik upp och i häfte B i stort sett allt centralt innehåll för årskurs 7-9.

Om författarna
Saman Abdoka är utbildad ekonom och matematiklärare med många års erfarenhet av att arbeta i mångkulturella klasser och med nyanlända elever. Han har fördjupat sig i interkulturell matematik.
Pia Eriksson är universitetsadjunkt i didaktik med inriktning matematik. Hon är Ma/NO-lärare åk 1-6 med 20 års erfarenhet från grundskolan. Hon är författare till övriga titlar i serien Tummen upp! Matematik kartläggning årskurs 1-6.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända A
  2. +
  3. Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända B

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tummen upp! Matematik kartläggning för nyanlända B av Saman Abdoka, Pia Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna