Numicon Matematik med alla sinnen 2.0
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2016-07-18
Upplaga
2
Förlag
Svenska grossisten
Dimensioner
210 x 448 x 310 mm
Vikt
7700 g
ISBN
9789147123599
Numicon Matematik med alla sinnen 2.0

Numicon Matematik med alla sinnen 2.0

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Övrigt Svenska, 2016-07-18
4079
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Nu växer Numicon! Ett ännu bättre material för såväl helklass som för specialundervisning! Med ännu fler delar i lådan och många fler aktiviteter för bland annat multiplikation, division, mätning och bråk!

Läs mer
Vad är Numicon - Matematik med alla sinnen 2.0?
Jo, det är en utvidgad version av den gamla lådan med fler delar och mycket större möjligheter för eleverna via tips och idéer (aktiviteter) i Lärarmaterialet, i samklang med en arbetsgång som är nivåanpassad och systematisk. Förutom att ge en taktil och konkret erfarenhet belyser Numicon kritiska aspekter i matematikinlärningen.
Handledningen
En mycket mer omfattande handledning än tidigare utgåva och många fler aktiviteter (tips och idéer) som stöder alla delar i det laborativa materialet. Säljs separat. Beräknas vara färdig i januari 2017.
Bedömnings- och kopieringsmaterial
I detta material får du omfattande stöd för att bedöma elevernas utveckling, men också kopieringsunderlag för att genomföra vissa aktiviteter (tips och idéer). Säljs separat. Beräknas vara färdigt i januari 2017.
Hur fungerar Numicon?
Numicon använder talbilder/talblock för att representera olika tal. Man behöver alltså inte föra det abstrakta mattespråket alltför tidigt. Meningen är att eleverna ska kunna skapa sig inre bilder som hjälper dem att 'laborera i huvudet'. När talblocken läggs i ordning börjar eleverna se sambanden mellan talen, att talsystemet är uppbyggt efter ett visst mönster och att vissa tal är jämna och andra är udda. Målet är att eleverna kommer till insikt om att siffror och tal inte förekommer slumpmässigt, utan att de är en del av ett organiserat system, fyllt av ett otal mönster.
Lätt att undervisa med
Det är lätt att följa Numicons steg-för-steg-program. När Numiconmönstren läggs i ordning, börjar eleverna se viktiga samband mellan talen, som till exempel att varje tal är 'ett fler' än det förra och 'ett färre' än nästa, udda och jämna tal och platsvärden. Numicon visualiserar även talkamrater, addition och subtraktion, dubbelt och hälften, skattning, division och multiplikation och mätningar.
Elever gillar att arbeta med Numicon, både enskilt och i grupp. Det färggranna och tåliga materialet är idealiskt för det matematiska arbetet i klassen. När man väl börjat med materialet kommer man snart på ytterligare sätt att använda Numicon.
Numicons talbilder ger eleverna insikt om talens värde och relationer på ett sätt som inte går att visualisera med hjälp av siffror. Eleverna utvecklar en egen inre bild av talen när de jämför och kombinerar talbilderna. De arbetar aritmetiskt genom en serie av olika aktiviteter.
Eleverna lär genom att både titta och känna hur talbilderna/formerna passar ihop. De lär sig så småningom att associera talbilderna och talen.
Numiconmetoden
Numicon är ett multisensoriskt undervisningsprogram med laborativt material. Numicon - Matematik med alla sinnen har tagits fram efter ett koncept från Storbritannien tillsammans med Specialpedagogiska skolmyndigheten. Det laborativa materialets funktion är att lyfta fram det matematiska tänkandet och ge stöd åt den språkliga förklaringen. Aktiviteterna i programmet bygger på en långsam, nivåanpassad och systematisk arbetsgång. Metoden har visat sig mycket framgångsrik för elever med speciella behov. Förutom det laborativa materialet finns lärarmaterial i form av handledning, aktivitetskort, utvärderingsverktyg och kopieringsunderlag.

Om författarna
Konceptet är ursprungligen från Storbritannien och har introducerats i Sverige i samarbete med SPSM.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Numicon Matematik med alla sinnen 2.0
 2. +
 3. Det långa loppet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det långa loppet av Jeff Kinney (kartonnage).

Köp båda 2 för 4228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Numicon Matematik med alla sinnen 2.0. Sätt ditt betyg »
 1. Numicon ej klar vid leverans
  Lars Gunnar Nilsson, 15 november 2016

  Följde inte med någon handledning varför du, om du inte har den gamla satsen redan, bör vänta med köp till i februari 2017.

  Den gamla handledningen finns inte att få tag i på svenska men kan köpas på engelska.

Visa alla 1 recensioner