Zigma 1, 2 och 3 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Zigma
Antal sidor
660
Utgivningsdatum
2017-08-30
Upplaga
10
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 30 mm
Vikt
1232 g
SAB
O
ISBN
9789147123773

Zigma 1, 2 och 3

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-08-30
690
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Zigma är en klassiker inom ämnet samhällskunskap och innehåller en hel del matnyttigt för kurs 1, 2 och 3 i samhällskunskap. Ingenting av stoffet i Zigma är öronmärkt för någon av kurserna utan det är du som enskild användare som själv avgör vad du vill placera i den ena eller andra kursen.
Till Zigma 1, 2 och 3 finns nedladdningsbara instuderingsuppgifter samt Z-material lärarservice.Zigma är en klassiker inom ämnet samhällskunskap och innehåller en hel del matnyttigt för kurs 1, 2 och 3 i samhällskunskap. Ingenting av stoffet i Zigma är öronmärkt för någon av kurserna utan det är du som enskild användare som själv avgör vad du vill placera i den ena eller andra kursen.
Till Zigma 1, 2 och 3 finns nedladdningsbara instuderingsuppgifter samt Z-material lärarservice.

Läs mer
Ett nytt block tillkom i upplaga 10: Att tänka och arbeta på ett vetenskapligt sätt, ligger sist i boken och innehåller de fem kapitlen: 1. Vetenskap, forskning och kunskap - tre begrepp som hör ihop, 2. Forskarens arbetsredskap, 3. Forskningens båda huvudspår, 4. Forskningsprocessen - fyra olika arbetsmoment, 5. Om objektivitet - tre förhållningssätt.
Vart och ett de tio blocken har både bredd och djup och innehåller:
- Att studera samhällskunskap
- Kommunikation och påverkan
- Ideologier och partier
- Statsskick
- Resurser
- Ekonomi
- Arbetsliv
- Sociala frågor
- Internationella relationer
- Att tänka och arbeta på ett vetenskapligt sätt

Om författarna
Bengt-Arne "Benke" Bengtsson skriver läromedel i samhällskunskap och är författare till Z-familjen, som inkluderar: Z-rapport (kurs 1a1), Z-konkret (kurs 1b) och Zigma (kurserna 1, 2 och 3) samt Z-material Lärarservice.

[Z-familjen] ... har en enda tydlig författarröst, Bengt-Arne Bengtsson, vilket är bra ... De för tillfället gällande ... är Z-futura ... Z-classic ... Z-konkret [och] ... Zigma ...
Kärnan i de nya Z-delarna är dock gemensam ... Särskilt noterar man i ekonomiavsnitten kapitlet om hur "Det svenska undret" kan förklaras på olika sätt. Det är en intelligent, mångfacetterad och lättbegriplig genomgång av bakgrunden till ekonomisk tillväxt i Sverige och världen. Låt vara att den måste göras starkt förenklad i Konkret-versionen. I Konkret har dock det utförliga, instruktiva och hyggligt objektiva EU-kapitlet hunnit utvidgas och uppdateras ytterligare ...
Göran Hägg, Aftonbladet Kultur, januari 2007
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Zigma 1, 2 och 3
  2. +
  3. Matematik 5000 Kurs 2a Röd & Gul Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik 5000 Kurs 2a Röd & Gul Lärobok av Lena Alfredsson, Kajsa Bråting, Patrik Erixon, Hans Heikne (häftad).

Köp båda 2 för 1233 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »