Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Populära Problem - Matematisk problemlösning för alla åk 4-9
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2017-08-23
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
295 x 210 x 7 mm
Vikt
378 g
ISBN
9789147123919
Populära Problem (häftad)

Populära Problem

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-08-23
585

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Populära Problem är en problemlösningsbok för åk 4-9. Svårighetsgraden på problemen ökar; 30 huvudproblem med 4 tillhörande problem till varje, totalt 150 stycken. Till dessa finns en utförlig lärarhandledning med praktiska tips, lektionsplanering, ledtrådar och lösningsförslag. Problemen är kopierbara och kan arbetas med under flera lektioner.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Elever behöver träna sin problemlösningsförmåga. Denna bok är full av intressanta, lekfulla problem där eleverna får träna problemlösning i ett brett perspektiv. Eleverna får arbeta i grupp genom att resonera, redovisa sina tankegångar och kommunicera matematik.
Upplägg
Läromedlet är upplagt med progression innehållande problem för åk 4-9. Den innehåller 30 kopierbara huvudproblem som eleverna får lösa på egen hand eller i grupp och därefter i storgrupp. Till huvudproblemet kommer fyra liknade problem med stigande svårighetsgrad. Beroende på hur långt eleven kommer så finns det alltid mer att utveckla. Problemen kan göras under en eller flera lektioner och tid bör finnas för resonemang. Sammanlagt finns det 150 olika problem att välja mellan.
Till alla problem finns praktiska och didaktiska tips till läraren. Det ingår exempel på ledtrådar och tips som läraren kan ge eleverna och förslag på olika lösningar.
Innehåll
Läromedlet tränar elevens problemlösningsförmåga kopplat till det centrala innehållet i Lgr 11.

Om författarna
Valentina Chapovalova driver Matteklubben i Uppsala, arrangerar mattekollon både i Sverige och Ryssland, är ordförande i föreningen Matematiksällskapet, undervisar matematikintresserade barn och utvecklar matematikundervisning. Hon skriver också böcker, bloggar och konstruerar mattegåtor. Valentina Chapovalova brinner för att sprida matematik. Många minns Valentina och hennes otroligt skarpa hjärna från SVT:s Genikampen 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Populära Problem
  2. +
  3. Verkstadshandboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verkstadshandboken av Nils-Olof Eriksson, Bo Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 1082 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Valentina Chapovalova

  • Matematisk utflykt

    Valentina Chapovalova, Erik Svensson

    Den här boken bjuder på 40 problem av varierande svårighetsgrad, tillsammans med utförliga lösningar och diskussioner kring dem. Tanken är att du inte bara ska få svåra och intressanta problem att grubbla över, utan också upptäcka nya tankebanor o...