Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Uppdrag Matte
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2017-06-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
296 x 210 x 6 mm
Vikt
327 g
ISBN
9789147124435

Uppdrag Matte 1A Grundbok

Häftad,  Svenska, 2017-06-07
204
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Grundbok i matematik

För höstterminen i årskurs 1. Ett kuvert med laborativt materiel medföljer. Grundboken har ett unikt upplägg med tre svårighetsnivåer på samma sida som gör det lätt att individualisera i klassen.

Grundboken består av 5 kapitel med olika matematiskt innehåll. Alla böcker har samma kapitelrubriker: Tal, Geometri, Räknesätten, Mätning och Statistik. Uppgifterna är granskade av P-O och Christine Bentley och är utformade för att undvika att eleverna lär in felaktigheter som kan leda till missuppfattningar. Med Uppdrag Matte som grund får eleverna en stabil grund i matematik att arbeta vidare utifrån.

Pedagogiska tankar

Undervisningen i matematik bör enligt forskning byggas upp kring gemensamma genomgångar där elever och lärare tillsammans diskuterar matematik. Då får eleverna på ett naturligt sätt in begreppsträning och förståelse för att problem kan lösas på olika sätt. Därför inleds varje kapitel med att ni läser en berättelse som finns i Lärarboken och är skriven av Mats Wänblad.

Berättelsen utmynnar i ett uppdrag som eleverna får hjälpa mattedeckarna, Alfa, Eta, My och Pi att lösa. Uppdraget är ett inspirerande och spännande problem som går att lösa med hjälp av elevernas samlade matematikkunskaper. Eleverna får följa med till den lilla staden Kalkylus och hjälpa mattedeckarna att lösa ett uppdrag. Berättelserna delas upp på två lästillfällen, ett då uppdraget presenteras för eleverna och ett när mattedeckarnas lösning avslöjas.

Arbete med gemensam grundkurs

Efter inledningen, som avslutas med gruppdiskussioner där eleverna hjälper mattedeckarna att lösa uppdraget, arbetar eleverna med en gemensam grundkurs. Här får de genomgångar och övningar på de moment som kapitlet behandlar.

I grundboken ligger fokus på gemensamt arbete i klassen för att befästa och träna in de grundläggande kunskaperna i matematik. Enskild träning kan eleverna göra i Övningsbok och i webbapp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag Matte 1A Grundbok
  2. +
  3. Uppdrag Matte 1A Övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag Matte 1A Övningsbok av Anna Kavén, Mats Wänblad (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna