Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2019-03-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 13 mm
Vikt
285 g
SAB
Ea
ISBN
9789147125692
Att vilja veta : om utvärdering och pedagogisk bedömning i skolan (häftad)

Att vilja veta : om utvärdering och pedagogisk bedömning i skolan

Häftad Svenska, 2019-03-01
306
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vi lever idag i utvärderingarnas tidevarv där i stort sett allt som görs inom den offentliga sektorn, och därmed även inom skolan, ska granskas och bedömas. Det är viktigt att reflektera över och ta ställning till en rad frågor, till exempel utvärderingens syfte, upplägg och funktioner, när man ska planera och genomföra utvärderingar. Och viktigast av allt är att veta varför man utvärderar och vad utvärderingen ska användas till. Författarnas förhoppning är att denna antologi kan bidra till att stimulera tänkandet och fungera som ett stöd i utvärderingsarbetet i kommuner och skolor.

Läs mer
Att vilja veta spänner över ett vidsträckt fält - från systemutvärdering och utvärdering av skolreformer till utvärdering och bedömning av enskilda elevers kunskaper och färdigheter. Den består av tre delar. Den första behandlar mer övergripande frågor om utvärdering, den andra tar upp några olika utvärderingsansatser och metoder för utvärdering och den tredje innehåller ett par kapitel om betyg och bedömning, ett område som fått ökad fokus det senaste decenniet. Boken avslutas med ett samtal mellan fyra professorer med lång erfarenhet av utvärdering i skolan, och i det kapitlet ges en historisk tillbakablick, en analys av nuläget samt vad utvärdering kan innebära i ett framtidsperspektiv.
Boken riktar sig främst till utbildningsansvariga på olika nivåer, skolledare samt yrkesverksamma och blivande lärare.

Om författarna
Gunnar Åsén (red.) är professor emeritus i didaktik vid Stockholms universitet. Han har i över 30 år arbetat med utvärderingsfrågor och författat ett flertal skrifter om utvärdering. Bland medförfattarna återfinns många av Skandinaviens ledande experter inom området utvärdering av skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att vilja veta : om utvärdering och pedagogisk bedömning i skolan
  2. +
  3. Min vän Björn : och vad han lärde mig om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min vän Björn : och vad han lärde mig om livet av Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Åsén