Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 190 x 10 mm
Vikt
327 g
SAB
Ea
ISBN
9789147125746
Delaktighet : reflekterande undervisningspraktik i förskola och skola (häftad)

Delaktighet : reflekterande undervisningspraktik i förskola och skola

Häftad Svenska, 2019-05-20
276

15% rabatt med kod CM22 i kassan

Gäller endast idag 28/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Med utgångspunkt i åtta observationer borrar sig författarna in i hur begreppet delaktighet kan tas som utgångspunkt för att förbinda förskolans och skolans demokratiska uppdrag med barns och pedagogers vardag. Styrdokumentens intentioner blir till praktisk tillämpning genom konkret vägledning och praktiska verktyg.
Boken vänder sig till blivande eller redan verksamma pedagoger och rektorer.

Läs mer
Läsaren bjuds in till observationer från praktiken, till författarnas reflektionsanalys av praktiken, och till att ta del av olika verktyg för att öka delaktigheten i lärandeprocesser.
Författarna visar också på hur delaktighet skapar engagemang och motivation hos eleverna, och hur delaktighet kan bidra till meningsfulla lärprocesser som ökar förutsättningarna för individens och gruppens lärande.

Om författarna
Françoise Dubois har i 16 år varit verksam inom grundskolan, från förskoleklass upp till år 9. Francoise arbetar även som pedagogista (pedagogisk handledare), utbildare, föreläsare och handledare för pedagoger och ledare inom förskola och skola.
Hon har även varit adjunkt i pedagogik och franska på Luleå tekniska universitet. Francoise är medlem i Reggio Emilia Institutet.
Harold Göthson är en av grundarna till Reggio Emilia Institutet och var dess ledare under många år. I dag är han verksam som seniorrådgivare, konsult och föreläsare vid Reggio Emilia Institutet samt medlem i styrelsen för det internationella Loris Malaguzzicentret i Reggio Emilia.
Ingela Söderholm har 30 års erfarenhet från förskolan, varav 20 år som förskolechef. Ingela är även pedagogista (pedagogisk handledare), utbildare, föreläsare och handledare för pedagoger och ledare inom förskola och skola, och medlem i Reggio Emilia Institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Delaktighet : reflekterande undervisningspraktik i förskola och skola
 2. +
 3. Teorier för undervisning och lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teorier för undervisning och lärande av Mona Holmqvist (häftad).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Förskolan som demokratisk mötesplats

  Harold Göthson, Sara Hvit Lindstrand, Malin McConnachie

  Även om vi är oeniga kan vi se, höra och röra varandra. I dessa möten kan nya berättelser, viljor och perspektiv växa fram. I stället för att vara nickedockor kan vi välja att bli ansvarsfulla och delaktiga medborgare. I denna möjlighetsbok leder ...

 • Ljuspunkten : barns relation till fenomenet och begreppet ljus

  Karin Alnervik, Harold Göthson, Birgitta Kennedy

  Hur kan pedagogisk dokumentation utveckla arbetet på våra förskolor? I den här boken får läsaren följa fem förskolors dokumentationsarbete från projektet Ljuspunkten - barns relation till fenomenet och begreppet ljus, som pågick 2006-2008. Läs mer...