Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2017-09-06
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
956 g
SAB
Td
ISBN
9789147125852
Matematisk analys : flera variabler (häftad)

Matematisk analys : flera variabler

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-09-06
705
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok är avsedd att användas i en första kurs i matematisk analys i flera reella variabler. Den förutsätter då kunskaper i matematisk analys i en reell variabel samt elementär linjär algebra. Boken innehåller en stor mängd övningar i slutet av varje kapitel. Till dem finns svar med kortfattade förklaringar. För att boken ska passa program med olika teoretiskt fokus har delar av teorin samlats i ett appendix.

Läs mer
Innehållet spänner över områden som grundbegrepp i R2 , R3 och allmänt i Rn (punkter, vektorer, mängder och funktioner eller avbildningar), gränsvärde och kontinuitet, partiella derivator med tillämpningar, bestämning av maximum och minimum av reellvärda funktioner, både globalt och lokalt, dubbelintegraler, trippelintegraler och allmänna multipelintegraler med n variabler samt elementär vektoranalys i cartesiska koordinater. Teorin illustreras med många exempel.

Om författarna
MATS NEYMARK är f.d. universitetslektor i tillämpad matematik vid Linköpings universitet. Han har mångårig erfarenhet av undervisning i matematik på framför allt tekniska och naturvetenskapliga program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matematisk analys : flera variabler
 2. +
 3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 924 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Matematisk analys : flera variabler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och bra bok för studenter. Tummen upp
  Erik Larsson, 8 juli 2021

  Jag har kommit halvvägs och fy vad mycket jag lärt mig. Detta är min första matematiska bok som jag har köpt och jag är så otroligt nöjd. Som student har denna bok varit till stor hjälp och jag rekommenderar den starkt till er andra som är intresserade av matematik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Neymark

 • Matematisk analys En variabel

  Göran Forsling, Mats Neymark

  Boken är avsedd att användas i en första kurs i matematisk analys. Den är upplagd för att kunna användas direkt, utan någon föregående förberedande kurs. I denna andra utökade och reviderade upplaga spänner innehållet över områden som allmän räkne...