Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
539
Utgivningsdatum
2017-09-06
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 30 mm
Vikt
956 g
SAB
Td
ISBN
9789147125852
Matematisk analys : flera variabler (häftad)

Matematisk analys : flera variabler

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-09-06
651
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok är avsedd att användas i en första kurs i matematisk analys i flera reella variabler. Den förutsätter då kunskaper i matematisk analys i en reell variabel samt elementär linjär algebra. Boken innehåller en stor mängd övningar i slutet av varje kapitel. Till dem finns svar med kortfattade förklaringar. För att boken ska passa program med olika teoretiskt fokus har delar av teorin samlats i ett appendix.

Läs mer
Innehållet spänner över områden som grundbegrepp i R2 , R3 och allmänt i Rn (punkter, vektorer, mängder och funktioner eller avbildningar), gränsvärde och kontinuitet, partiella derivator med tillämpningar, bestämning av maximum och minimum av reellvärda funktioner, både globalt och lokalt, dubbelintegraler, trippelintegraler och allmänna multipelintegraler med n variabler samt elementär vektoranalys i cartesiska koordinater. Teorin illustreras med många exempel.

Om författarna
MATS NEYMARK är f.d. universitetslektor i tillämpad matematik vid Linköpings universitet. Han har mångårig erfarenhet av undervisning i matematik på framför allt tekniska och naturvetenskapliga program.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Matematisk analys : flera variabler
  2. +
  3. Endimensionell analys : särtryck kap. 1-8

De som köpt den här boken har ofta också köpt Endimensionell analys : särtryck kap. 1-8 av Jonas Månsson, Patrik Nordbeck (häftad).

Köp båda 2 för 856 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Neymark

  • Matematisk analys En variabel

    Göran Forsling, Mats Neymark

    Boken är avsedd att användas i en första kurs i matematisk analys. Den är upplagd för att kunna användas direkt, utan någon föregående förberedande kurs. I denna andra utökade och reviderade upplaga spänner innehållet över områden som allmän räkne...