Speciell förvaltningsrätt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2019-02-20
Upplaga
20
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 13 mm
Vikt
305 g
SAB
Odc:oe
ISBN
9789147125876
Speciell förvaltningsrätt (häftad)

Speciell förvaltningsrätt

Häftad Svenska, 2019-02-20
445
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Speciell förvaltningsrätt är avsedd som hjälpmedel vid studiet av den speciella förvaltningsrätten inom juristutbildningen och andra universitets- och högskoleutbildningar. Den kan också vara till nytta för verksamma jurister som vill friska upp sina kunskaper.

Läs mer
Boken ger en överblick över de rättsregler som gäller för vissa viktigare grenar av den offentliga förvaltningen. Framställningen har begränsats till ett representativt urval av lagar och andra författningar som har särskilt stor betydelse för relationerna mellan myndigheter och enskilda, och som samtidigt är av mer allmänt intresse. Huvudvikten har lagts vid politirätten (polisväsendet, ordningslagstiftningar, utlänningslagstiftningen m.fl.) och socialrätten, vilka behandlas relativt utförligt, medan mera kortfattade översikter ges över kulturförvaltningsrätt, kyrkorätt och försvarsförvaltningsrätt.
Upplaga 20 är uppdaterad och aktualiserad på grund av nyheter i lagstiftning, rättspraxis och litteratur.

Om författarna
Håkan Strömberg var professor i offentlig rätt vid juridiska institutionen vid Lunds universitet. Docent Bengt Lundell, vid juridiska institutionen, Lunds universitet, står för omarbetningarna sedan den 14:e upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Speciell förvaltningsrätt
  2. +
  3. Handlingsoffentlighet och sekretess

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handlingsoffentlighet och sekretess av Bengt Lundell, Håkan Strömberg (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna