Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-04-16
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
? x 196 x 142 mm
Vikt
200 g
SAB
Em-c.01
ISBN
9789147126514

Hem och förskola : samverkan i förändring

Häftad,  Svenska, 2020-04-16
355
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad innebär egentligen samverkan mellan hem och förskola, och hur upplever föräldrar och personal att samverkan fungerar? Det är två viktiga frågor som författarna Anette Sandberg och Tuula Vuorinen besvarar i denna bok.

De har intervjuat förskollärare och föräldrar om deras syn på samverkan och presenterar delar av dessa intervjuer i boken. Författarna diskuterar också begreppet samverkan och beskriver olika samverkansformer som förekommer inom förskolan.

Innehållet i denna upplaga har reviderats i förhållande till nu gällande läroplan för förskolan (Skolverket 2018) avseende föräldrasamverkan. Boken har också kompletterats med ett innehåll relaterat till områdena mångfald, digitala medier samt inskolning.

Boken riktar sig till blivande lärare samt till personal som redan är verksam i förskolan. Tanken är att den ska inspirera till både reflektion och givande diskussioner inom lärarutbildningen samt till fruktbara möten mellan personal och föräldrar.

Om författarna
Anette Sandberg är professor i pedagogik med inriktning mot förskolan. Tuula Vuorinen är universitetsadjunkt i pedagogik. Författarna har lång och gedigen erfarenhet av förskoleverksamhet. De är båda verksamma inom förskollärarutbildningen vid Mälardalens Högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hem och förskola : samverkan i förändring
 2. +
 3. Kommunikation med vårdnadshavare : en professionell kompetens i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation med vårdnadshavare : en professio... av Linn Eckeskog (häftad).

Köp båda 2 för 724 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Med sikte på förskolan : barn i behov av stöd

  Anette Sandberg, Lena Almqvist, Eva Björck-Åkesson, Polly Björk-Willén, Jane Brodin

  Denna bok presenterar och beskriver det specialpedagogiska området såsom det gestaltar sig i förskolan och fördjupar förståelsen och kunskapen om förskolebarn i behov av särskilt stöd. Boken behandlar olika områden som har sin utgångspunkt i studi...

 • Förskollärarkompetens i förändring

  Sonja Sheridan, Anette Sandberg, Pia Williams

  Idag vet vi vad förskollärare förväntas göra i förskolan och vilka aktiviteter som pågår där. Däremot är kunskapen om hur och varför förskollärare gör vad de gör begränsad. Ändå finns det en bred enighet bland praktiker, politiska beslutsfattare o...