Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2019-05-27
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 147 x 20 mm
Vikt
455 g
SAB
Dd
ISBN
9789147126972
Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik (häftad)

Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-05-27
387
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur formas kunskap inom vetenskap och forskning? Vilka problem finns vid kunskapssökandet? Här behandlas grundläggande filosofiska begrepp och traditioner, samtidigt som metoder för "vardaglig" forskning presenteras på ett lättillgängligt sätt.
Denna fjärde upplaga innehåller bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisningen.

Läs mer
Problematiseringen utgår från såväl klassiska som moderna vetenskapsteoretiska och filosofiska perspektiv. Syftet är att behandla dessa komplexa problem på ett översiktligt och otekniskt sätt utan att överförenkla konfliktlinjer och fascinerande problemställningar.
Denna fjärde upplaga innehåller, utöver uppdateringar och kompletteringar, bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisning, till exempel som lärobok eller handbok. De forskningsetiska frågorna behandlas såväl praktiskt, relaterat till skrivprocessen, som övergripande i ett organisatoriskt sammanhang.

Om författarna
Peter Sohlberg är professor i samhällsvetenskaplig vetenskapsteori vid Norges Tekniske Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim och docent i sociologi vid Uppsala universitet. Han har också under en längre tid arbetat som lärare/forskare vid Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet.
Britt-Marie Sohlberg är fil. mag., leg. sjuksköterska, bitr. psykolog och har länge arbetat som vårdlärare och universitetsadjunkt vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik
  2. +
  3. Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskapli... av Göran Djurfeldt, Rolf Larsson, Ola Stjärnhagen (häftad).

Köp båda 2 för 891 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    Hanna Mark, 22 december 2020

    En bra övergripande bok för att kunna sätta sig in i forskningens värld, perfekt som grund i studier om vetenskapsteori.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna