Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2019-05-27
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
211 x 147 x 20 mm
Vikt
455 g
SAB
001.4,Ddc
ISBN
9789147126972
Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik (häftad)

Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik

Häftad Svenska, 2019-05-27
309
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur formas kunskap inom vetenskap och forskning? Vilka problem finns vid kunskapssökandet? Här behandlas grundläggande filosofiska begrepp och traditioner, samtidigt som metoder för "vardaglig" forskning presenteras på ett lättillgängligt sätt.
Denna fjärde upplaga innehåller bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisningen.

Läs mer
Problematiseringen utgår från såväl klassiska som moderna vetenskapsteoretiska och filosofiska perspektiv. Syftet är att behandla dessa komplexa problem på ett översiktligt och otekniskt sätt utan att överförenkla konfliktlinjer och fascinerande problemställningar.
Denna fjärde upplaga innehåller, utöver uppdateringar och kompletteringar, bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisning, till exempel som lärobok eller handbok. De forskningsetiska frågorna behandlas såväl praktiskt, relaterat till skrivprocessen, som övergripande i ett organisatoriskt sammanhang.

Om författarna
Peter Sohlberg är professor i samhällsvetenskaplig vetenskapsteori vid Norges Tekniske Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim och docent i sociologi vid Uppsala universitet. Han har också under en längre tid arbetat som lärare/forskare vid Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet.
Britt-Marie Sohlberg är fil. mag., leg. sjuksköterska, bitr. psykolog och har länge arbetat som vårdlärare och universitetsadjunkt vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik
  2. +
  3. Forskningsetik och ömsesidighet : vård, social omsorg och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningsetik och ömsesidighet : vård, social ... av Henry Cöster (häftad).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kunskapens former : vetenskapsteori, fors...