Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2018-06-25
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 8 mm
Vikt
287 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147126996
Mellan makt och hjälp : om det flertydiga förhållandet mellan klient och hjälpare (häftad)

Mellan makt och hjälp : om det flertydiga förhållandet mellan klient och hjälpare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-06-25
355
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
I den här boken utgår författaren från vardagliga möten mellan klient och hjälpapparat. Hon pekar på gråzoner och dilemman som är en del av sådana möten och visar att det finns risk för att professionella hjälpare kan kränka sina klienter, även när avsikterna är de bästa.

Läs mer
Genom att medvetet förhålla sig till sådana problem kan de som arbetar inom vård, omsorg, socialtjänst, undervisning eller andra hjälpande yrken bli bättre på att utföra sitt dagliga arbete utan att missbruka makt.
Boken bygger på författarens egna erfarenheter som behandlare, på omfattande intervjuer med tidigare klienter och på insikten om att man som fackkunnig yrkesperson alltid själv har något att lära. Denna fjärde upplaga av boken har blivit genomgående uppdaterad, både inom kapitlen och med nya avsnitt. Bland annat har maktteoretiska betraktelser och nya exempel från hjälparens vardag tillkommit.
Mellan makt och hjälp vänder sig till alla som arbetar med människor i behov av hjälp och som önskar göra det på ett yrkesmässigt kompetent och etiskt försvarbart sätt. Boken är pedagogiskt upplagd för undervisning inom vårdande och sociala områden.

Om författarna
Greta Marie Skau är sociolog. Hon har arbetat många år inom barn- och ungdomspsykiatrin i Norge och har bred erfarenhet av undervisning, handledning och forskning vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan makt och hjälp : om det flertydiga förhållandet mellan klient och hjälpare
  2. +
  3. Handlingsutrymme : utmaningar i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handlingsutrymme : utmaningar i socialt arbete av Kerstin Svensson, Eva Johnsson, Leili Laanemets (kartonnage).

Köp båda 2 för 777 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »