Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
245 g
SAB
Ea
ISBN
9789147127351
Utveckla utbildning : vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet, tyst kunskap (häftad)

Utveckla utbildning : vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet, tyst kunskap

Häftad Svenska, 2019-01-08
214
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Utveckling kan tolkas som en förändring i en viss riktning. Men i vilken riktning kommer utbildningen bli bra för våra barn och elever? Utbildning ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Men är detta möjligt? Undervisningen behöver genomföras så att eleverna lär sig - just där, just då och med just den läraren. Då behöver utbildningen vila på något mer, bortom den formulerade kunskapen - den behöver vila på tyst kunskap. Tyst kunskap som kommer till uttryck genom lärarens handlingar utgör också grunden för lärarens förmåga att tolka och förstå explicitgjord kunskap i form av forskningsresultat och beprövad erfarenhet.

Läs mer
I bokens tre kapitel diskuteras: Varför ska utbildning vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet? Varför är en del kunskap tyst? Vad händer om vi inte uppmärksammar och utvecklar den tysta kunskapen? Hur kan vi utveckla vårt yrkeskunnande och yrkesverksamhet om vi inkluderar tyst kunskap? Hur utvecklar vi färdigheter och förtrogenhet i yrket? Hur utvecklar vi vår förståelse för vår praktik och vår användning av fakta?
Boken syftar till att fördjupa förståelsen för att både vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet och den egna tysta yrkeskunskapen krävs för att vi ska kunna utveckla utbildning. I boken finns diskussionsfrågor som stöd. Boken riktar sig till lärarstudenter och alla som redan är verksamma i skolan.

Om författarna
Anette Jahnke är disputerad vid Nord Universitetet i Bodø i Norge inom professionspraxis vid Centrum för praktisk kunskap. Anette arbetar som lektor i pedagogik vid Göteborgs universitet och som process/projektledare vid Ifous, ett fristående forskningsinstitut för förskola och skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utveckla utbildning : vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet, tyst kunskap
  2. +
  3. Från tyst kunskap till beprövad erfarenhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från tyst kunskap till beprövad erfarenhet av Lena M Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anette Jahnke

  • Skolans och förskolans matematik - Kunskapssyn och praktik

    Anette Jahnke

    Det finns idag en uppsjö av material som lärare kan använda när de undervisar i matematik. I Skolans och förskolans matematik finns endast ett fåtal aktiviteter för undervisning beskrivna. Istället är ambitionen att ta ett steg tillbaka och unders...