Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2018-05-24
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 12 mm
Vikt
336 g
SAB
Oe
ISBN
9789147127900
Likabehandling i förskola och skola (häftad)

Likabehandling i förskola och skola

Häftad Svenska, 2018-05-24
333
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Skol- och diskrimineringslagens krav på arbetet för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling är till för att ge barn en trygg, respektfull och positiv vardag i skola och förskola med likvärdiga möjligheter att lära och utvecklas. Den här boken ger en översikt av lagkraven, diskrimineringsgrunderna och arbetet med normer och värderingar. Boken ger dig även vägledning i kraven gällande sexuella trakasserier i skolmiljö och hur arbetet kan utvecklas.

Läs mer
Denna nya upplaga utgår från de uppdaterade kraven i diskrimineringslagen och ger stöd i hur arbetet kan göras vardagsnära och levande genom kartläggning tillsammans med barn och elever. Skollagen och diskrimineringslagen ställer båda krav på struktur, dokumentation och upprättande av en plan. En plan som sedan blir verktyg för att utveckla er verksamhet och vars syfte alla i verksamheten förstår. I boken finns en mängd tips, övningar och mallar som ger stöd i det arbetet.
Boken är skriven för dig som är ansvarig för att planera och leda arbetet med likabehandling, främst rektorer och förskolechefer. Den är också ett utmärkt stöd för övriga medarbetare inom förskola/skola och för vårdnadshavare som vill vara aktiva i likabehandlingsarbetet.

Om författarna
Kajsa Svaleryd är beteendevetare och jämställdhetsstrateg. Hon har mångårig erfarenhet av aktivt likabehandlingsarbete inom förskola och skola.
Moa Hjertson är personalvetare och konsult inom likabehandling. Hon har erfarenhet av att driva likabehandlingsarbete, såväl inom myndigheter och offentlig verksamhet som i privata organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Likabehandling i förskola och skola
  2. +
  3. Samspelsbar och samtalsklar : om samtal i förskolan och skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samspelsbar och samtalsklar : om samtal i försk... av Margareta Öhman (häftad).

Köp båda 2 för 636 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna