Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2019-09-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
723 g
SAB
Vnac
ISBN
9789147128389
Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa (häftad)

Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa

Häftad Svenska, 2019-09-05
508
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 18 december kl. 09:30 för leverans innan julafton
Praktisk epidemiologi för medicin, vård och folkhälsa ger dig nödvändiga redskap för att kunna läsa, förstå och kritiskt granska epidemiologiska forskningsresultat. Den är också skriven för dig som planerar att genomföra ett eget projekt eller bedriva epidemiologisk forskning.

Läs mer
Framställningen är problemorienterad: viktiga begrepp och grundläggande metoder introduceras i direkt anslutning till epidemiologiska frågeställningar. Formuleringen av forskningsfrågan, planeringen, det praktiska genomförandet och rapporteringen av en epidemiologisk undersökning ges stort utrymme. Särskild vikt läggs vid att beskriva de unika förutsättningar för befolkningsforskning som finns i Sverige och i övriga nordiska länder, samt att diskutera hur redan insamlade forskningsdata kan återanvändas för nya frågeställningar.
Boken innehåller 200 övningsuppgifter av varierande svårighetsgrad. Den är lämplig som lärobok på alla grundutbildningar inom medicin, omvårdnad och folkhälsa, men också utmärkt som handbok för forskare och andra yrkesverksamma. Den har samma grundstruktur och genomtänkta pedagogiska idé som statistikboken Praktisk statistik för medicin och hälsa, som rönt stor uppskattning hos många läsare. Dessa båda böcker kan därför med fördel användas parallellt.

Om författarna
Jonas Björk är professor i epidemiologi vid Lunds universitet, har mångårig erfarenhet av undervisning på grund- och forskarutbildningar vid medicinska fakulteten och är verksam inom nationella nätverk som syftar till att förbättra förutsättningarna för befolkningsforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa
  2. +
  3. Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin vol.1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akut och cancerrelaterad smärta : smärtmedicin ... av Mads U Werner (häftad).

Köp båda 2 för 1301 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Björk

Bloggat om Praktisk epidemiologi : för medicin, vård...