Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2019-09-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
723 g
SAB
Vnac
ISBN
9789147128389
Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa (häftad)

Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-09-05
702
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Praktisk epidemiologi för medicin, vård och folkhälsa ger dig nödvändiga redskap för att kunna läsa, förstå och kritiskt granska epidemiologiska forskningsresultat. Den är också skriven för dig som planerar att genomföra ett eget projekt eller bedriva epidemiologisk forskning.

Läs mer
Framställningen är problemorienterad: viktiga begrepp och grundläggande metoder introduceras i direkt anslutning till epidemiologiska frågeställningar. Formuleringen av forskningsfrågan, planeringen, det praktiska genomförandet och rapporteringen av en epidemiologisk undersökning ges stort utrymme. Särskild vikt läggs vid att beskriva de unika förutsättningar för befolkningsforskning som finns i Sverige och i övriga nordiska länder, samt att diskutera hur redan insamlade forskningsdata kan återanvändas för nya frågeställningar.
Boken innehåller 200 övningsuppgifter av varierande svårighetsgrad. Den är lämplig som lärobok på alla grundutbildningar inom medicin, omvårdnad och folkhälsa, men också utmärkt som handbok för forskare och andra yrkesverksamma. Den har samma grundstruktur och genomtänkta pedagogiska idé som statistikboken Praktisk statistik för medicin och hälsa, som rönt stor uppskattning hos många läsare. Dessa båda böcker kan därför med fördel användas parallellt.

Om författarna
Jonas Björk är professor i epidemiologi vid Lunds universitet, har mångårig erfarenhet av undervisning på grund- och forskarutbildningar vid medicinska fakulteten och är verksam inom nationella nätverk som syftar till att förbättra förutsättningarna för befolkningsforskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Praktisk epidemiologi : för medicin, vård och folkhälsa
  2. +
  3. Praktisk statistik för medicin och hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk statistik för medicin och hälsa av Jonas Björk (häftad).

Köp båda 2 för 1311 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonas Björk

  • Praktisk statistik för medicin och hälsa

    Jonas Björk

    Praktisk statistik för medicin och hälsa är en bok vars pedagogiska idé skiljer sig markant från liknande läroböcker. Här står de praktiska tillämpningarna i centrum: först presenteras exempel och praktiska problem och därefter introduceras de sta...