Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
612
Utgivningsdatum
2021-01-08
Upplaga
4
Förlag
Liber
ISBN
9789147129409
Statistik för beteendevetare - Faktabok (häftad)

Statistik för beteendevetare - Faktabok

(2 röster)
Häftad Svenska, 2021-01-08
591
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Statistik för beteendevetare är en heltäckande grundbok i statistik. Författarna går steg för steg igenom hur du planerar, genomför och redovisar en statistisk undersökning. Ända sedan den första upplagan har boken rönt stor uppskattning bland studenter för att den på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt väver samman teori och praktik, med exempel och övningar som underlättar inlärningen. Boken innehåller också mer avancerade fördjupningsavsnitt.

Läs mer
I den fjärde upplagan har ett antal förändringar gjorts för att möta de senaste årens diskussion kring hur statistik används inom speciellt samhällsvetenskaplig forskning. Vissa förenklingar har gjorts, större fokus har lagts på betydelsen av god mätning och användandet av konfidensintervall och mått på effektstyrka, och två helt nya kapitel har lagts till. Det första om den så kallade replikeringskrisen och det andra om Bayesiansk statistik.

Om författarna
Elisabet Borg och Joakim Westerlund är universitetslektorer vid Stockholms universitet, Psykologiska institutionen. Elisabet Borg fick 2011 den pedagogiska utmärkelsen Årets lärare vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistik för beteendevetare - Faktabok
  2. +
  3. Samhällsvetenskapliga metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman (häftad).

Köp båda 2 för 1239 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Statistik för beteendevetare : övningsbok

    Elisabet Borg, Joakim Westerlund

    Övningsbok till Statistik för beteendevetare är ett komplement till faktaboken med samma namn. Boken inleds med en kort repetition av grundläggande matematik och på omslagets insida finns ett flödesschema till hjälp för att avgöra vilken statistis...