Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
J2000 Privatjuridik
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
245 x 180 x 20 mm
Vikt
764 g
SAB
Oe
ISBN
9789147129560
J2000 Privatjuridik Fakta och uppgifter (häftad)

J2000 Privatjuridik Fakta och uppgifter

Häftad Svenska, 2018-09-07
800
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
J2000 Privatjuridik är avsedd för gymnasiekursen privatjuridik. Den tar på ett roligt, intressant och strukturerat sätt upp juridikens grunder och ger rikligt med möjligheter till att öva förmågan att lösa privatjuridiska problem. J2000 Privatjuridik Fakta och uppgifter innehåller 17 kapitel uppdelade i sex block. I denna tredje upplaga har tillägg, justeringar och uppdateringar gjorts genomgående.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Faktatexten är tydlig och välstrukturerad. Den innehåller många belysande exempel, lagtextutdrag, rättsfall, fördjupande faktarutor, begreppsförklaringar, figurer, dokument, läs mera-tips med mera. I slutet av varje kapitel finns sammanfattningar.

Komponenter
J2000 Privatjuridik Fakta och uppgifter innehåller ett rikt underlag av fakta och exempel samt av uppgifter av olika karaktär såsom Rätt eller fel? Vad säger lagen? Problem i vardagen. Hur skulle du döma? Sök svaret. Tolka och upprätta dokument med mera.

J2000 Privatjuridik Kommentarer och lösningar ger utförliga förslag till lösningar på uppgifterna. Det är ett mycket bra extra stöd både för dig som lärare och elev.

J2000 Privatjuridik Lärarhandledning (nedladdningsbar) förklarar de grundläggande pedagogiska tankarna med läromedlet och ger undervisningstips till varje kapitel. Lärarhandledningen innehåller även bland annat fler autentiska rättsfall, förslag till extrauppgifter/provuppgifter, powerpoint-underlag, blanketter och bilagor.

Innehåll
Vilket stoff tas upp i läromedlet?
Boken innehåller 17 kapitel som är indelade i följande block:
- Samhälle
- Familj
- Konsument
- Boende
- Arbete
- Skadestånd

Nytt i den tredje upplagan
I denna tredje upplaga har tillägg, justeringar och uppdateringar gjorts genomgående. Nya lagar har tillförts som EU:s dataskyddsförordning, lag om personnamn, lag om framtidsfullmakt och ny skuldsaneringslag. Dessutom har uppdatering gjorts vad gäller ändringar i brottsbalken, brottsskadelagen, diskrimineringslagen samt konsumentkreditlagen. Sedan tidigare erbjuder vi möjligheten att träna centrala begrepp interaktivt i läromedlets webbapp.

Om författarna
Jan-Olof Andersson och Cege Ekström är civilekonomer och samhällsvetare. De har båda en gedigen lärarbakgrund. Åsa Toll är jurist och hovrättsråd (senior domare).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. J2000 Privatjuridik Fakta och uppgifter
  2. +
  3. J2000 Privatjuridik Kommentarer och lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt J2000 Privatjuridik Kommentarer och lösningar av Jan-Olof Andersson, Cege Ekström, Åsa Toll (häftad).

Köp båda 2 för 1336 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna