Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2020-08-06
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Vp
ISBN
9789147129676
Personcentrering inom hälso- och sjukvård - Från filosofi till praktik (häftad)

Personcentrering inom hälso- och sjukvård - Från filosofi till praktik

Häftad Svenska, 2020-08-06
438
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Begreppet personcentrering har på kort tid vuxit sig allt starkare inom hälso- och sjukvården och boken Personcentrering inom hälso- och sjukvård - från filosofi till praktik beskriver detta begynnande paradigmskifte. Begreppet grundas på att patienten är en person med behov, men också vilja, förmågor och ansvar. En personcentrerad vård förutsätter därför både professionell kompetens och en medveten etik som grund för omvårdnad, rehabilitering, behandling och omsorg.

Läs mer
Personcentrering i hälso- och sjukvårdens fokus är partnerskapet mellan patient/närstående och personal, hur det initieras via lyhört lyssnande och samtal, utvecklas genom gemensam planering och säkerställs via dokumentation. I boken diskuteras begreppet utifrån ett filosofiskt och etiskt perspektiv, men läsaren får också ta dela av erfarenheter hämtade från olika verksamheter och hälsoprofessioner som till exempel prehospital akutsjukvård, sjukhusvård inom internmedicin och geriatrik, intensivvård och nära vård i hemmet. Exempel ges också på personcentrering tillämpad inom barns hälso- och sjukvård liksom vid psykisk ohälsa. Hur digitala praktiker i samklang med personcentrering kan te sig i olika former av partnerskap diskuteras i ett särskilt kapitel och berörs i flera. I boken behandlas vidare hur styrdokument och organisationen inom hälso- och sjukvården kan vägleda beslutsfattare och chefer i ett förändringsarbete liksom hur en organisationsförändring går hand i hand med ett gemensamt lärande för såväl personal som patienter.

Om författarna
Inger Ekman är seniorprofessor i vårdvetenskap. Hennes forskning handlar om att leva med långvarig sjukdom och att utvärdera personcentrerade interventioner i hälso- och sjukvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personcentrering inom hälso- och sjukvård - Från filosofi till praktik
  2. +
  3. Vägen till patientens värld och personcentrerad vård : att bli lyssnad på och förstådd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen till patientens värld och personcentrerad... av Karin Dahlberg, Inger Ekman (häftad).

Köp båda 2 för 910 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inger Ekman