Skoljuridik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2019-03-01
Upplaga
5
Förlag
Liber
Medarbetare
Lundmark, Kjell (red.)
Dimensioner
239 x 170 x 23 mm
Vikt
756 g
SAB
Em-c:oe
ISBN
9789147129690
Skoljuridik (häftad)

Skoljuridik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-03-01
615
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken behandlar skoljuridik, det vill säga regler som gäller specifikt för förskolan och skolan, såsom skollagen och de olika skolförordningarna. Den ger också en introduktion till övriga rättsområden som en rektor för förskola eller skola bör känna till: förvaltningsrätt inklusive offentlighet och sekretess, familjerätt, straffrätt, skadeståndsrätt, upphovsrätt samt viss associationsrätt, arbetsrätt och processrätt.

Läs mer
Boken behandlar även den nu dominerande styrformen för förskolan och skolan samt rektorsrollens utveckling. Slutligen diskuteras de etiska och moraliska dilemman som uppstår i skolan och förskolan och de problem som kan uppstå i mötet med media.
Den femte upplagan har uppdaterats med hänsyn till ändringar i skollagen, läroplaner, praxis och övriga rättskällor. Texten har också uppdaterats med hänsyn till den nya förvaltningslagen, den nya kommunallagen och dataskyddsförordningen.

Om författarna
Författarna till boken är jurister, statsvetare och pedagoger som är eller har varit verksamma vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skoljuridik
 2. +
 3. Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer av Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag (häftad).

Köp båda 2 för 924 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Sveriges statsskick - Fakta och perspektiv

  Arne Halvarson, Kjell Lundmark, Ulf Staberg

  Sveriges statsskick ger en aktuell, överskådlig och faktarik beskrivning av det svenska politiska systemet i en internationell omgivning. Författarna förklarar också bakgrunden till den sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen under de senas...

 • Juridik för lärare

  Anderz Andersson, Viola Boström, Sara Lyrenäs, Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag

  Juridik för lärare är särskilt framtagen för att användas på de juridiska kurser som ingår i förskollärar- och lärarprogrammen. Boken fungerar också utmärkt som handbok för redan verksamma förskollärare och lärare när de behöver få konkreta svar p...