Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-01-03
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
191 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789147129782
Organisation och ansvar : om hur organisatoriska processer hindrar ansvarstagande (häftad)

Organisation och ansvar : om hur organisatoriska processer hindrar ansvarstagande

Häftad Svenska, 2019-01-03
357
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Processer som anses legitima och nödvändiga för organisationers framgång kan ha förödande effekter på ansvarstagande. Organisation och ansvar tar avstamp i socialpsykologiska experiment och organisationssociologisk forskning och identifierar sex processer som försvårar för individer att ta ett utökat ansvar.

Författarna argumenterar för att ansvar i en alltmer globaliserad värld bör sträckas ut i tid och rum för att möta miljömässiga och sociala problem. Boken avslutas med exempel på hur vi, som anställda och chefer i organisationer, kan övervinna de hinder för ansvarstagande som processerna innebär.

I denna andra upplaga har upplägget reviderats och analysen uppdaterats. Boken riktar sig framförallt till studenter på grundnivå och passar för program och kurser inom samhällsvetenskap (t.ex. företagsekonomi och personalvetenskap) men kan med fördel även användas på utbildningar för exempelvis lärare och journalister.

Sagt om boken
"Organisation och ansvar är en lättillgänglig introduktion till ett komplext och angeläget ämne; vad det är som hindrar oss att ta utökat ansvar och hur vi som individer kan utöka vårt ansvarstagande på jobbet. Författarna låter läsaren göra bekantskap med kända filosofiska och sociologiska tänkare och bygger gradvis upp en argumentation som stöd för den som vill förstå hur man agera mer ansvarsfullt. Boken passar utmärkt på kurser som tar upp frågor kring globalisering, hållbar utveckling och ansvarstagande i organisationer." Anna Wettermark, lärare och forskare i organisation vid Stockholms universitet.

"Organisation och ansvar skiljer sig från många böcker inom det omfattande ämnesområdet "corporate social responsibility". Genom ett systematisk kritiskt perspektiv problematiserar boken många av de förgivettaganden kring ansvarstagande som vi finner inte bara i litteraturen, utan också i organiseringens praktiker. Den utgör både en god introduktion till forskningen på området och en kontrapunkt till vardagstänkandet om vad ansvarstagande är och hur det formas av organisationer." Johan Alvehus, lärare och forskare i företagsekonomi vid Lunds universitet.

Om författarna
Professor Tommy Jensen (Stockholms universitet) och Johan Sandström (Luleå tekniska universitet) har under många år forskat såväl som undervisat inom området organisation och ansvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisation och ansvar : om hur organisatoriska processer hindrar ansvarstagande
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna