Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Libers Rätten och samhället
Antal sidor
416
Utgivningsdatum
2019-08-02
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Oe
ISBN
9789147130535
Libers Rätten och samhället Fakta och uppgifter (häftad)

Libers Rätten och samhället Fakta och uppgifter

Häftad Svenska, 2019-08-02
533
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Libers Rätten och samhället är en kombinerad fakta- och uppgiftsbok, vars kapitel har en tydlig koppling till kursens centrala innehåll. Varje kapitel avslutas med ett fylligt uppgiftspaket, och uppgifterna är grupperade efter de förmågor som eleverna enligt kursplanen ska utveckla under kursens gång.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Utan att tumma på det juridiska språket försöker Libers Rätten och samhället att på ett konkret, tydligt och intresseväckande sätt att förklara ämnet utifrån kursplanens centrala innehåll. Läromedlet har många och varierande uppgifter som eleverna löser både enskilt och i grupp, och i faktadelen återfinns en mängd relevanta exempel, rättsfall, reportage och artiklar för att läromedlet ska upplevas som aktuellt och tilltalande.

Upplägg
Libers Rätten och samhället består av nio kapitel, där flera kapitelrubriker återfinns som punkter i kursens centrala innehåll. Varje kapitel består av en faktatext, där exempel, rättsfall, reportage och artiklar får stort utrymme samt ett digert uppgiftspaket. Uppgifterna är indelade efter de förmågor som eleverna ska utveckla under kursens gång, exempelvis förmågan att lösa juridiska problem samt att redogöra och förklara för relevanta begrepp. Uppgifterna är många och varierande och varje kapitel avslutas med en större uppgift som eleverna löser tillsammans i grupp. Uppgifterna är även märkta efter vilka betygssteg som det går att uppnå i respektive uppgift.

Innehåll
Läromedlet är väl anpassat till kursplanen och läromedlet inleds med en utförlig redogörelse för den konstitutionella rätten. Därefter fokuserar läromedlet på juridisk metod (som ges stort utrymme) och rättsfilosofi innan straff- och processrätten tar vid. Läromedlets avslutande kapitel behandlar EU-samarbetet, internationell rätt samt migration och mänskliga rättigheter.

Komponenter
- Libers Rätten och samhället Fakta och uppgifter
- Libers Rätten och samhället Kommentarer och lösningar
- Libers Rätten och samhället Lärarhandledning (nedladdningsbar)
- Libers Rätten och samhället Digitalt elevmaterial

Om författarna
Anders Pihlsgård är en erfaren författare som skrivit en mängd titlar för Liber, bland annat M3000 Marknadsföring, Access Företagsekonomi 1 och 2 samt H2000-serien för handelsprogrammet. Anders är gymnasielärare och utbildningskonsult och verkar både i privat och offentlig verksamhet.
Håkan Martinsson, som är civilingenjör och ekonom i grunden, arbetar som lärare i bland annat juridik på Yrgo, yrkeshögskolan i Göteborg, och har skrivit flera läromedel för Liber, senast Logistik 2019.
Katarina Stjernfelt är jurist och har arbetat i både privat och offentlig tjänst, varav tio år som adjunkt i juridik på Linnéuniversitet. Nu är Katarina verksam som gymnasielärare i juridik i Kalmar och driver dessutom ett företag inom området familjerätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Libers Rätten och samhället Fakta och uppgifter
  2. +
  3. H2000 Näthandel 1 Fakta och uppgifter - från affärsidé till egen webbutik

De som köpt den här boken har ofta också köpt H2000 Näthandel 1 Fakta och uppgifter - från af... av Anders Pihlsgård, Bo Skandevall, Peter Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 1123 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Libers Rätten och samhället Fakta och upp...