Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Libers Rätten och samhället
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2020-02-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Oe
ISBN
9789147130542
Libers Rätten och samhället Kommentarer och lösningar (häftad)

Libers Rätten och samhället Kommentarer och lösningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-02-26
455
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Libers Rätten och samhället, som är ett nyutvecklat läromedel, är en kombinerad fakta- och uppgiftsbok, vars kapitel har en tydlig koppling till kursens centrala innehåll. Varje kapitel avslutas med ett fylligt uppgiftspaket, och uppgifterna är grupperade efter de förmågor som eleverna enligt kursplanen ska utveckla under kursens gång.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Utan att tumma på det juridiska språket försöker Libers Rätten och samhället att på ett konkret, tydligt och intresseväckande sätt förklara ämnet utifrån kursplanens centrala innehåll. Läromedlets styrka är dess många och varierande uppgifter som eleverna löser både enskilt och i grupp, och i faktadelen får de en mängd relevanta exempel, rättsfall, reportage och artiklar för att läromedlet ska upplevas som aktuellt, modernt och tilltalande.

Upplägg
Libers Rätten och samhället består av nio kapitel, där flera kapitelrubriker återfinns som punkter i kursens centrala innehåll. Varje kapitel består av en faktatext, där exempel, rättsfall, reportage och artiklar får stort utrymme samt ett digert uppgiftspaket. Uppgifterna, som är många och varierande, är indelade efter de förmågor som eleverna ska utveckla under kursens gång. Varje kapitel avslutas med en större uppgift som eleverna löser tillsammans i grupp. Uppgifterna är även märkta efter vilka betygssteg som det går att uppnå i respektive uppgift.

Innehåll
Libers Rätten och samhället är väl anpassat till kursplanen och läromedlet inleds med en utförlig redogörelse för den konstitutionella rätten. Därefter fokuserar läromedlet på juridisk metod (som ges stort utrymme) och rättsfilosofi innan straff- och processrätten tar vid. Läromedlets avslutande kapitel behandlar EU-samarbetet, internationell rätt samt migration och mänskliga rättigheter.

Fler komponenter i serien
Fakta och uppgifter-boken (upplaga 1) finns även som Digitalbok. Kommentarer och lösningar-bok, Lärarhandledning (nedladdningsbar) och Digitalt övningsmaterial finns också.
I Fakta och uppgifter-bokens andra upplaga har faktadelen fått en generell uppdatering medan uppgifterna i princip är orörda, så upplaga 1 och 2 kan användas parallellt.

Om författarna
Anders Pihlsgård är en erfaren författare som skrivit många läromedel för Liber, bland annat M3000 Marknadsföring, Access Företagsekonomi 1-2 och H2000-serien för handelsprogrammet. Anders är gymnasielärare och utbildningskonsult och verkar både i privat och offentlig verksamhet.
Håkan Martinsson, som är civilingenjör och ekonom i grunden, arbetar som lärare i bland annat juridik på Yrgo, yrkeshögskolan i Göteborg, och har skrivit flera läromedel för Liber, senast Logistik 2019.
Katarina Stjernfelt är jurist och har arbetat i både privat och offentlig tjänst, varav tio år som adjunkt i juridik på Linnéuniversitetet. Hon har varit gymnasielärare i juridik i Kalmar och driver ett företag inom området familjerätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Libers Rätten och samhället Kommentarer och lösningar
  2. +
  3. Libers Rätten och samhället Fakta och uppgifter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Libers Rätten och samhället Fakta och uppgifter av Anders Pihlsgård, Håkan Martinsson, Katarina Stjernfelt (häftad).

Köp båda 2 för 1127 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Libers Rätten och samhället Kommentarer och lösningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den mest givande/ inspirerande boken om samhället
    Shahad Alkhayyat (Göteborg), 22 april 2021

    Den här boken kompletterar boken "rätten och samhället, fakta och uppgifter".i den serien av boken hittar man lösningar/ kommentarer samt inspiration på ett enklare sätt för de som är intresserade av att veta/ lära sig om det svenska samhället och hur systemet är uppbyggt på ett enklare sätt där man kan resonera/ kommentera.

Visa alla 1 recensioner