Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Farmakologi
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2021-08-17
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
21 x 235 x 164 mm
Vikt
940 g
SAB
Vd
ISBN
9789147131198

Farmakologi

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-17
729
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Farmakologi beskriver såväl basal som klinisk farmakologi. Den inleds med allmän farmakologi och praktisk läkemedelsanvändning. Därefter följer kapitel som utgår från grundläggande förklaringar av organens funktioner i kroppen och de sjukdomar eller symtom som olika läkemedel avser att behandla. Boken avslutas med en beskrivning av läkemedels utveckling och hållbarhet utifrån miljöpåverkan.
Läkemedelsbehandling har en mycket central roll i modern sjukvård, inte minst för att antalet tillgängliga läkemedel konstant ökar och nya principer för läkemedelsbehandling ständigt tas fram.

Farmakologi vänder sig till studenter på grund- och vidareutbildning inom vård och medicin samt till dem som studerar till apotekare, receptarie, biomedicinsk analytiker, läkemedelskonsulent och produktspecialist.

Sagt om boken
Det är en mycket bra bok och speciellt tilltalande är kopplingen mellan farmakologi med kortfattad beskrivning av vanliga sjukdomstillstånd och hur de ska behandlas med lämpliga mediciner." BTJ-häfte 14122154 Lektör Lars Svensson (om upplaga 3)

Om författarna
Per Norlén är leg. läkare, specialist och docent i klinisk farmakologi. Erik Lindström är dr med. vet. farmakologi. Båda arbetar med forskning inom läkemedelsindustrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farmakologi
  2. +
  3. Medicinsk teknik - Teori, planering och genomförande (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinsk teknik - Teori, planering och genomfö... av Lennart Boman, Claes Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 1214 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »