Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Farmakologi
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2021-08-17
Upplaga
4
Förlag
Liber
SAB
Vd
ISBN
9789147131198
Farmakologi (inbunden)

Farmakologi

Inbunden Svenska, 2021-08-17
796
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Farmakologi beskriver såväl basal som klinisk farmakologi. Den inleds med allmän farmakologi och praktisk läkemedelsanvändning. Därefter följer kapitel som utgår från grundläggande förklaringar av organens funktioner i kroppen och de sjukdomar eller symtom som olika läkemedel avser att behandla. Boken avslutas med en beskrivning av läkemedels utveckling och hållbarhet utifrån miljöpåverkan.
Läkemedelsbehandling har en mycket central roll i modern sjukvård, inte minst för att antalet tillgängliga läkemedel konstant ökar och nya principer för läkemedelsbehandling ständigt tas fram. Farmakologi vänder sig till studenter på grund- och vidareutbildning inom vård och medicin samt till dem som studerar till apotekare, receptarie, biomedicinsk analytiker, läkemedelskonsulent och produktspecialist. Om författarna

Per Norlén är leg. läkare, specialist och docent i klinisk farmakologi.
Erik Lindström är dr med. vet. farmakologi. Båda arbetar med forskning inom läkemedelsindustrin. Recension

Det är en mycket bra bok och speciellt tilltalande är kopplingen mellan farmakologi med kortfattad beskrivning av vanliga sjukdomstillstånd och hur de ska behandlas med lämpliga mediciner." BTJ-häfte 14122154 Lektör Lars Svensson (om upplaga 3)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Farmakologi
  2. +
  3. Säker läkemedelsberäkning : dos, styrka, mängd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säker läkemedelsberäkning : dos, styrka, mängd av Lars André Olsen, Maria Hälleberg Nyman (häftad).

Köp båda 2 för 1192 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »