Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2020-01-13
Upplaga
2
Förlag
Liber
Översättare
Björn Nilsson
SAB
O:dd
ISBN
9789147132041
Introduktion till samhällsvetenskaplig metod (häftad)

Introduktion till samhällsvetenskaplig metod

Häftad Svenska, 2020-01-13
460
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Introduktion till samhällsvetenskaplig metod ger en bred översikt över både kvantitativ och kvalitativ metod. Boken lämpar sig för studenter och forskare men är intressant för alla som ska genomföra olika undersökningar, projekt och utredningar. Det krävs inte några särskilda förkunskaper om forskningsmetoder för att ha nytta av boken.

Läs mer
En introduktionsbok ska inte innehålla "allt" om metod utan den här boken lyfter fram det som är nödvändigt för att man ska få en grundläggande förståelse för samhällsvetenskaplig metod. Boken tar upp de val som bör göras i forskningsprocessen, hur en undersökning kan designas från idé till rapportering och presentation av resultaten. Den ger många praktiska råd och tips och är rik på konkreta exempel.

Denna andra upplaga av boken har blivit grundligt uppdaterad efter senaste forskning, och ny medförfattare är Line Christoffersen. Bland annat har kvalitativ dataanalys fått mycket större fokus och blivit uppdelad i flera nya kapitel, till exempel om fallstudiedesign, regressionsanalys och dokumentanalys samt litteraturstudier.

Om författarna
Asbjørn Johannessen är sociolog och knuten till OsloMet - storbyuniversitet. Han har lång erfarenhet av undervisning i samhällsvetenskaplig metod.

Per Arne Tufte är civilekonom från Handelshögskolan i Bergen och har en ph.d. från universitetet i Oslo. Han är försteamanuens vid OsloMet - storbyuniversitet.

Line Christoffersen har en ph.d. i marknadsföring från Handelshögskolan i Köpenhamn och är docent vid Handelshögskolan OsloMet.

Alla författarna har skrivit flera böcker om samhällsvetenskaplig metod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Introduktion till samhällsvetenskaplig metod
  2. +
  3. Samhällsvetenskapliga metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman (häftad).

Köp båda 2 för 1003 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Introduktion till samhällsvetenskaplig metod