Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2020-03-04
Upplaga
3
Förlag
Liber
SAB
Eaad
ISBN
9789147132058
Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv (häftad)

Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-03-04
368
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det sociala livet i skolan är en introduktion till socialpsykologi där kunskapsområdet relateras till skolans värld genom skildringar av vardagssituationer och resultat från forskning. Kapitlen handlar bland annat om grupper, grupputveckling, normer, grupptryck, lärarens ledarskap, social identitet, prosociala beteenden, konflikter och mobbning.

I denna tredje upplaga har i synnerhet kapitlet om mobbning uppdaterats och utökats, inte minst den avslutande delen om antimobbningsarbetet. Även kapitlet om lärares ledarskap har i betydande grad bearbetats. Boken har också uppdaterats när det gäller forskningsreferenser, och nya begrepp har tillkommit.

Läs mer
Skolan är en plats där sociala relationer och grupper etableras, upprätthålls och förändras. Socialpsykologi relaterat till barn, ungdomar och skola utgör därför en viktig kunskap för lärare, specialpedagoger och personal inom elevhälsan. Att vara lärare innebär att i stor utsträckning möta, hantera, organisera, påverka och påverkas av individer sammansatta i grupper. När skolpsykologer, kuratorer, specialpedagoger, skolsköterskor och annan personal från elevhälsan arbetar med elever är det grundläggande att förstå att dessa elever är inbäddade i sociala grupper och sammanhang både i och utanför skolan, vilket påverkar deras attityder och beteenden i skolan, klassrummet och kamratgrupperna.

Boken vänder sig till lärar-, psykolog- och socionomstudenter, men även till studenter i pedagogik, specialpedagogik och pedagogiskt arbete, liksom till studenter i psykologi, sociologi och socialt arbete med intresse för sociala processer i skolan.

Om författarna
Robert Thornberg är professor i pedagogik, och är verksam vid Institutionen för beteendevetenskap och lärande vid Linköpings universitet. Han har sedan början av 2000-talet forskat om sociala relationer och värdefrågor i skolan och har i över 10 år forskat om mobbning bland barn och ungdomar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv
  2. +
  3. Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap och strukturerad undervisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärarledarskapet : situationsanpassat ledarskap... av Matts Dahlkwist (häftad).

Köp båda 2 för 756 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det sociala livet i skolan : socialpsykologiska perspektiv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok gällande grupprocesser
    Mattias Eriksson, 15 januari 2021

    Denna bok är utmärkt för den som vill lära sig mer om grupprocesser i allmänhet, samt i ett skol-sammanhang i synnerhet. Välskriven bok med relevant koppling till forskning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert Thornberg