Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2022-03-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Eab.01
ISBN
9789147136735
Ekologins nyanser - Undervisning och lärande för hållbar utveckling i förskolan (häftad)

Ekologins nyanser - Undervisning och lärande för hållbar utveckling i förskolan

Häftad Svenska, 2022-03-01
294
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med Ekologins nyanser - undervisning och lärande för hållbar utveckling i förskolan vill författarna entusiasmera blivande förskollärare, yrkesverksamma förskollärare, pedagoger och rektorer att ta sig an och fördjupa arbetet med hållbarhetsfrågorna i förskolan. Boken beskriver hur en utforskande undervisning med direkta naturmöten, kreativa infall och hållbara vanor kan utvecklas.

Läs mer
En rad mikroprojekt med förskolans yngsta, mellan och äldsta barn lyfts fram och synliggör progressionen i ekologi- och hållbarhetsarbetet och visar förskollärarnas och pedagogernas betydande roll i undervisningen.
Syftet med boken är att bistå med klargörande och inspirerande exempel från förskolans ekologi- och hållbarhetsarbete samt att bjuda läsaren på flera användbara verktyg inom förskoledidaktik, nv-didaktik och didaktik för hållbar utveckling. Författarna klargör även rektors ledarskap och ansvar med hjälp av didaktiska ledarskapsprinciper för att stödja och utveckla arbetet utifrån ett övergripande helhetsperspektiv. Bokens olika modeller, verktyg och påminnelser kan användas när ambitionen är att påbörja, stödja och utveckla förskolans undervisning på området.
I nära samarbete och utifrån olika professionskompetenser beskriver författarna en undervisning i ekologi och hållbar utveckling i förskolan där olika teoretiska, didaktiska och praktiska kunskaper vävs samman.

Om författarna
- Cecilia Caiman, universitetslektor (forskare och lärarutbildare)
- Inger Björklund, rektor
- Yvonne Möller, pedagogista
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekologins nyanser - Undervisning och lärande för hållbar utveckling i förskolan
  2. +
  3. Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska och lära i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska oc... av Ingela Elfström, Bodil Nilsson, Lillemor Sterner, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »