Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sjuksköterskans kliniska färdigheter
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2024-02-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
666 g
SAB
Vp
ISBN
9789147137985

Sjuksköterskans kliniska färdigheter

Häftad,  Svenska, 2024-02-09
474
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Goda kunskaper om kliniska färdigheter är en grundläggande förutsättning för sjuksköterskans uppdrag att ge god och patientsäker vård. Med teoretisk bakgrund och stegvisa anvisningar om genomförande ger Sjuksköterskans kliniska färdigheter kunskap om och förståelse för hur vanligt förekommande kliniska moment förbereds och genomförs.

Boken ger läsaren möjlighet att utveckla sina kliniska färdigheter och ger studenter bättre förutsättningar att klara lärandemålen i kliniska färdigheter och på verksamhetsförlagd utbildning. Kapitlens pedagogiska struktur och bilder underlättar inlärning och lägger grunden till att arbeta systematiskt, evidensbaserat och patientsäkert. De kliniska momenten inkluderar bland annat blodprovstagning, sondbehandling, kateterisering av urinblåsan, sugning av övre luftvägar samt hantering av centrala och perifera infarter.

Den här boken riktar sig främst till studenter på sjuksköterskeprogrammet, men även till andra studenter och yrkesverksamma inom vård och omsorg.

Komplettera med frågespelet Sjuksköterskans kliniska färdigheter för att på ett pedagogiskt och roligt sätt repetera bokens innehåll. Spelet består av 600 frågor och svar.

Om författarna
Monica Bergqvist är leg. sjuksköterska och med.dr i medicinsk vetenskap. Hon arbetar som kursansvarig på sjuksköterskeprogrammet vid Karolinska institutet och på Akademiskt primärvårdscentrum med fortbildning.

Ingela Lennström är leg. sjuksköterska och fil.mag. i vårdpedagogik. Hon har lång erfarenhet från avancerad hemsjukvård och arbetar som adjunkt på sjuksköterskeprogrammet vid Karolinska institutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sjuksköterskans kliniska färdigheter
  2. +
  3. Sjuksköterskans kliniska färdigheter Kortspel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjuksköterskans kliniska färdigheter Kortspel av Monica Bergqvist, Ingela Lennström (Övrigt).

Köp båda 2 för 753 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »