Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Multimodal analys av klassrumsinteraktion
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 9 mm
Vikt
272 g
SAB
Ea
ISBN
9789147139590

Multimodal analys av klassrumsinteraktion

Häftad,  Svenska, 2021-01-27
336
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken ger en introduktion till multimodal analys av klassrumsinteraktion, och vägledning i socialsemiotik respektive etnometodologisk samtalsanalys. De två utgångspunkterna kan antas för att studera interaktion och skapa underlag för analys och tolkning av fenomen som undervisning, lärande och bedömning samt sociala relationer (fenomen som uppmärksammas inom UVK-kurser).

Boken redogör för forskningsprocessens olika steg såsom problemformulering, metoder för datainsamling och analys och erbjuder särskilt verktyg för att genomföra praktiknära studier på vetenskaplig grund. I boken presenteras hur två skilda teoretiska och metodologiska utgångspunkter resulterar i olika undersökningsbara frågor, begreppsanvändning och analysmodeller för studier av interaktion.

Här uppmärksammas vikten av ett multimodalt perspektiv på interaktion då språkliga, kroppsliga och materiella aspekter får betydelser för analys och tolkning av olika fenomen.

Sagt om boken
"Handboken utgör ett värdefullt och viktigt bidrag till området och kombinerar teori och praktik på ett lättillgängligt sätt. Förutom utbildning och forskning ser jag ett stort användningsområde för redan verksamma i skolan." Helhetsbetyg: 5 av 5. marie Leijon, lektör, BTJ-häftet nr 9, 2021.

Om författarna
Ali Reza Majlesi är fil. dr och universitetslektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet. Eva Insulander är fil. dr och docent i didaktik, samt universitetslektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet. Eva Svärdemo Åberg är fil. dr och universitetslektor i pedagogik vid Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet. Maria Rydell är fil. dr och biträdande lektor i svenska som andraspråk vid Institutionen för svenska och flerspråkighet vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Multimodal analys av klassrumsinteraktion
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Didaktik i omvandlingens tid : text, representation och design

  Eva Insulander, Susanne Kjällander, Fredrik Lindstrand, Anna Åkerfeldt

  I Didaktik i omvandlingens tid ger författarna en bred syn på didaktik och på hur miljöer och resurser utformas för att understödja lärande. Boken tar avstamp i en tid då kommunikation blir alltmer utvecklad genom ny teknologi. Hur lärare använder...

 • Att bli lärare

  Eva Insulander, Stefan Selander

  Att bli lärare är en grundläggande och heltäckande bok som blivande lärare kan använda genom hela utbildningen. Den ger en aktuell bild av läraryrkets möjligheter och utmaningar men blickar också framåt. Boken består av fem olika delar som var och...