Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Ea
ISBN
9789147139590
Multimodal analys av klassrumsinteraktion (häftad)

Multimodal analys av klassrumsinteraktion

Häftad Svenska, 2021-01-27
290
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken ger en introduktion till multimodal analys av klassrumsinteraktion, och vägledning i socialsemiotik respektive etnometodologisk samtalsanalys. De två utgångspunkterna kan antas för att studera interaktion och skapa underlag för analys och tolkning av fenomen som undervisning, lärande och bedömning samt sociala relationer (fenomen som uppmärksammas inom UVK-kurser).

Läs mer
Boken redogör för forskningsprocessens olika steg såsom problemformulering, metoder för datainsamling och analys och erbjuder särskilt verktyg för att genomföra praktiknära studier på vetenskaplig grund. I boken presenteras hur två skilda teoretiska och metodologiska utgångspunkter resulterar i olika undersökningsbara frågor, begreppsanvändning och analysmodeller för studier av interaktion.

Här uppmärksammas vikten av ett multimodalt perspektiv på interaktion då språkliga, kroppsliga och materiella aspekter får betydelser för analys och tolkning av olika fenomen.

Om författarna
Ali Reza Majlesi är fil. dr och universitetslektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet.
Eva Insulander är fil. dr och docent i didaktik, samt universitetslektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet.
Eva Svärdemo Åberg är fil. dr och universitetslektor i pedagogik vid Institutionen för pedagogik och didaktik vid Stockholms universitet.
Maria Rydell är fil. dr och biträdande lektor i svenska som andraspråk vid Institutionen för svenska och flerspråkighet vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Multimodal analys av klassrumsinteraktion
  2. +
  3. Klassrumsinteraktion och flerspråkighet - ett kritiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klassrumsinteraktion och flerspråkighet - ett k... av Åsa Wedin, Jenny Rosén (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna