På topplistor
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
6
Förlag
Liber
SAB
Oepb-c
ISBN
9789147140084
Polishandboken (häftad)

Polishandboken

Häftad Svenska, 2020-05-04
500
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Polishandboken är en lättläst sammanfattning av den enskilde polisens befogenheter och skyldigheter: Vad som ska, kan och bör göras. Hur det görs och avrapporteras. I den sjätte upplagan har både innehåll och lagtext uppdaterats.

Läs mer
Polisens arbete regleras av många olika lagar, förordningar, föreskrifter och riktlinjer. För den enskilde polisen och polisstudenten kan det vara svårt att hålla regelverket i minnet. Därför är denna bok skriven.

Boken är ett fältmässigt komplement till övrig juridisk och polisiär facklitteratur. Tanken är att Polishandboken ska vara ett lättillgängligt och enkelt stöd under polisstudentens utbildning och i den enskilde polisens vardag. Den innehåller upplysningar för att undvika allvarliga eller vanliga misstag som kan leda till tjänstefel. Den ger tips och användbara råd, förslag på avrapportering och lästips för fördjupning. I boken finns även direkta utdrag ur brottsbalken, trafikbrottslagen samt narkotikastrafflagen.

Om författarna
Andreas Elmebo och Fredrik Kärrholm är poliser. Boken är skriven med hjälp av lärare på Polishögskolan och granskad av sakkunniga, både poliser och jurister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polishandboken
  2. +
  3. Att bli polis : Från utbildningens förväntningar till gatans norm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bli polis : Från utbildningens förväntninga... av Otto Petersson (häftad).

Köp båda 2 för 1033 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Polishandboken