Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Libers Affärsjuridik
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2022-03-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Oe
ISBN
9789147140749
Libers Affärsjuridik Fakta och uppgifter (häftad)

Libers Affärsjuridik Fakta och uppgifter

Häftad Svenska, 2022-03-09
743
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Libers Affärsjuridik är en nyutvecklad läromedelsserie som främst är avsedd för kursen Affärsjuridik i ämnet Juridik på gymnasiet. Läromedlet fungerar även i andra utbildningssammanhang, som inom vuxenutbildningen och för självstuder. Serien Libers Affärsjuridik består av en kombinerad fakta- och uppgiftsbok, kommentarer och lösningar, en digital lärarhandledning och ett digitalt övningsmaterial.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Libers Affärsjuridik är en del av Libers nya juridiksatsning, som på ett konkret, tydligt och intresseväckande sätt - och utan att tumma på det juridiska språket - förklarar ämnet med avstamp i ämnesplanens innehåll. Läromedlet innehåller en mängd uppgifter av olika karaktär, vilket är en av läromedlets styrkor. Utöver det så använder vi oss av aktuella rättsfall, artiklar och exempel, allt för att skapa ett läromedel som känns modernt och tilltalande för både eleven och läraren.

Komponenter
- Libers Affärsjuridik Fakta och uppgifter är en kombinerad fakta- och uppgiftsbok och består av sammanlagt 12 kapitel samt ett inledningskapitel. Varje kapitel avslutas med en fyllig sammanfattning och i anslutning till denna kommer uppgifterna. Dessa är markerade både efter förmåga ("Beskriva och redogöra", "Tillämpa och genomföra" och "Nyansera och reflektera") och efter uppgiftens bedömda svårighetsgrad.
- Libers Affärsjuridik Kommentarer och lösningar innehåller korrekt svar till fakta- och uppgiftsbokens uppgifter, och i vissa fall även kompletterande kommentarer och förslag till lösningar i de sammanhang där det inte finns enbart ett korrekt svar.
- Libers Affärsjuridik Lärarhandledning (licens) innehåller kommentarer till fakta- och uppgiftsboken, presentationsmaterial, bedömningsstöd, förslag på examinationsuppgifter med tillhörande lösningar samt ett förslag på grovplanering.
- Libers Affärsjuridik Digitalt övningsmaterial ger eleverna möjlighet att repetera innehållet och träna på centrala begrepp. Samtliga uppgifter är självrättande och denna produkt ska ses som ett komplement till fakta- och uppgiftsboken.

Upplägg
Libers Affärsjuridik består av 12 kapitel. I slutet av varje kapitel återfinns en fyllig sammanfattning, och därefter tar uppgifterna vid. Dessa är markerade efter förmåga och bedömd svårighetsgrad, och är dessutom indelade i följande kategorier:
- Kan du detta? (vilket är en övningskategori där kapitelinnehållet repeteras, och som även återfinns i läromedlets digitala övningsmaterial)
- Tänk till
- Redogör och förklara
- Lös problem
- Reflektera
- Fördjupa dig (som allt som oftast innehåller en omfattande gruppuppgift)
Varje uppgiftskategori består av ett antal olika uppgifter på E-, C-, eller A-nivå och inom varje kategori dominerar en viss typ av uppgifter. Exempelvis består "Lös problem" framförallt av uppgifter av typen "Tillämpa och genomföra" och "Tänk till" består av uppgiftstypen "Nyansera och reflektera".

Innehåll
Libers Affärsjuridik innehåller ett inledningskapitel och följande 12 kapitel:
Kapitel 1: Associationsrätt
Kapitel 2: Avtalsrätt
Kapitel 3: Köprätt med leveransvillkor
Kapitel 4: Hyresrätt för företag
Kapitel 5: Marknadsrätt och miljörätt
Kapitel 6: Från krav till konkurs
Kapitel 7: Immaterialrätt
Kapitel 8: Finansiering, krediter och säkerhet
Kapitel 9: Från krav till konkurs
Kapitel 10: Anställningsvillkor
Kapitel 11: Arbetsmiljö
Kapitel 12: Tvistlösning

Om författarna
Anders Pihlsgård är en erfaren författare, tilldelad priset Årets läromedelsförfattare (2021), som bl.a.har skrivit Libers Rätten och samhället, Libers Privatjuridik och M3000 Marknadsföring. Anders är utbildad gymnasielärare och utbildningskonsult, och verkar både i privat och offentlig verksamhet.
Katarina Stjernfelt är jurist och har arbetat i både privat och offentlig tjänst. Katarina är ut
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Libers Affärsjuridik Fakta och uppgifter
  2. +
  3. Handbok för superhjältar 7 - Tillbaka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för superhjältar 7 - Tillbaka av Elias Våhlund, Agnes Våhlund (inbunden).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »