Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
När barn lär av varandra
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2020-09-18
Upplaga
2
Förlag
Liber
ISBN
9789147140855
När barn lär av varandra (häftad)

När barn lär av varandra

Häftad Svenska, 2020-09-18
240
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När barn möts startar alltid något slags samspel. Hur det sedan utvecklas beror både på den miljö barnen vistas i, den kultur de skapar tillsammans med varandra och på de vuxnas attityder till samarbete. Samspelet kan bli utgångspunkt för ett konstruktivt samlärande bland barnen.

I denna reviderade upplaga framhålls vikten av att vuxna stöttar barns självförtroende och på ett lekfullt och omsorgsfullt sätt bidrar till att vidga och fördjupa barnens omvärld. Att arbeta med gruppen som helhet kan skapa inkluderande lärmiljöer av hög kvalitet så att alla barn känner sig delaktiga, upplever att de har inflytande i sin vardag och ges möjligheter att utveckla sin fulla potential.

Pia Williams visar att idén om att lärande sker i kommunikation och samspel mellan barn får stöd hos flera olika pedagogiska teoretiker, bland andra Piaget och Vygotskij. Hon visar också med många exempel hur samlärande fungerar i barnens vardag, både i förskola, förskoleklass och skolans tidiga år.

Sagt om boken
"Boken fyller en viktig funktion för blivande eller redan verksamma lärare i både förskola och skola som underlag för egna diskussioner och ställningstaganden kring barnsyn och förhållningssätt." Helhetsbetyg: 4 av 5. Gunilla Essén, lektör, BTJ-häftet nr 8, 2021.

Om författaren
Pia Williams är professor i Barn- och ungdomsvetenskap vid Göteborgs universitet, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När barn lär av varandra
  2. +
  3. Klass, etnicitet och kön - En introduktion för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klass, etnicitet och kön - En introduktion för ... av Fredrik Zimmerman (häftad).

Köp båda 2 för 535 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pia Williams