Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-07-08
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Eu
ISBN
9789147141036
Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola - Möte med det som inte anses lagom (häftad)

Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola - Möte med det som inte anses lagom

Häftad Svenska, 2021-07-08
330
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Specialpedagogik i Sverige kännetecknas av betoning på inkludering, och av en relationell syn på barns avvikelser - det vill säga att svårigheter uppkommer i relation mellan miljön och de individuella förutsättningar barnet har med sig i mötet med miljön. Boken har ett kritiskt granskande perspektiv och innehåller såväl forskning om specialpedagogiska frågor i förskolans och skolans värld som fallbeskrivningar utifrån författarens egna erfarenheter som verksam pedagog.

Läs mer
I anslutning till fallbeskrivningarna behandlas ofta frågor om etiska dimensioner och dilemman.

Andra upplagan innefattar helt nya kapitel som behandlar komplexiteten i att skapa inkludering, samt specialpedagogens roll och uppdrag i ett professionsteoretiskt perspektiv.

Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola - möte med det som inte anses LAGOM vänder sig i första hand till studenter på lärarutbildningar. Boken vänder sig också till verksamma lärare, pedagoger, skolledare och professionella som arbetar med barn och unga.

Om författarna
Kristian Lutz är lektor i specialpedagogik och verksam på institutionen Lärande och samhälle vid Malmö universitet. Hans forskningsintressen tar sin utgångspunkt i frågor som berör normalisering, medikalisering, styrning, makt och diskurser i förskolans och skolans verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Specialpedagogiska aspekter på förskola och skola - Möte med det som inte anses lagom
  2. +
  3. En inkluderande skola - möjligheter, hinder och dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt En inkluderande skola - möjligheter, hinder och... av Claes Nilholm (häftad).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristian Lutz

  • Common Law und Civil Law - ein Methodenvergleich

    Kristian Lutz

    Seminararbeit aus dem Jahr 2001 im Fachbereich Jura - Andere Rechtssysteme, Rechtsvergleichung, Note: 15 Punkte (gut), Freie Universität Berlin (Bürgerliches Recht, Handelsrecht, Rechtstheorie und Methodenlehre), Veranstaltung: Common La...