Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Problemorienterad gynekologi och obstetrik
Antal sidor
508
Utgivningsdatum
2022-09-07
Upplaga
2
Förlag
Liber
Medarbetare
Bäckström, Torbjörn (red.)
Dimensioner
26 x 239 x 172 mm
Vikt
1120 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789147141906
Problemorienterad gynekologi och obstetrik (inbunden)

Problemorienterad gynekologi och obstetrik

Inbunden,  Svenska, 2022-09-07
1201
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Problemorienterad gynekologi och obstetrik är utgångspunkten ett kliniskt presenterat symtom eller problem som föranleder ett läkarbesök. Bokens kapitel följer en tydlig struktur där problemet inleder beskrivningen, varefter författarna presenterar differentialdiagnostiska överväganden inklusive anamnes, undersökning, behandling och slutligen ett eller flera fördjupningsavsnitt. Syftet är att efterlikna den kliniska situationen då patienter i allmänhet inte söker för en i förväg känd diagnos utan för ett symtom.

Boken följer core curriculum för grundutbildningen av läkare och har en tydlig förankring i grundvetenskaperna. Den återspeglar också de nationella målen för den nya sexåriga legitimationsgrundande läkarutbildningen. Fokus ligger på handläggning av vanliga medicinska tillstånd och initial handläggning av potentiellt livshotande tillstånd, vilka ofta förekommer inom obstetrik och gynekologi.

Denna andra upplaga har genomgått en genomgripande revision. Dispositionen är densamma, men vissa kapitel har slagits ihop och det har tillkommit kapitel om graviditetens fysiologi, vulvasmärta, könsdysfori, trötthet under graviditet och förlossningsbristningar.

Boken vänder sig i första hand till studerande på läkarprogrammet men är även lämplig för nylegitimerade läkare och, i vissa delar, för barnmorskestuderande.

Sagt om boken
... en vältäckande helhetsbild av en omfattande specialitet. ... varmt rekommenderas som standardverk på våra medicinska läroverk, men har även en självklar plats i kvinnoklinikernas och vårdcentralernas fackbibliotek." /Katri Nieminen, specialist i obstetrik och gynekologi; överläkare, kvinnokliniken, Vrinnevisjukhuset, Norrköping, i Läkartidningen. 2015;112:DA3X Läkartidningen.se 2015-01-15.

Om författarna
Specialister i obstetrik och gynekologi från hela Sverige har bidragit till bokens innehåll. Marie Bixo, professor och överläkare, Institutionen för klinisk vetenskap, obstetrik och gynekologi, Umeå universitet, och Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten, Norrlands universitetssjukhus, Umeå. Inger Sundström Poromaa, professor och överläkare, Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala universitet, och Kvinnokliniken, Uppsala akademiska sjukhus, Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Problemorienterad gynekologi och obstetrik
  2. +
  3. Pediatrik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pediatrik av Christian Moëll, Jan Gustafsson (inbunden).

Köp båda 2 för 2353 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Klimakteriet - En uppdatering

    Anna-Clara Spetz Holm, Lena Jonasson, Mats Hammar, Stefan Arver, Marie Bixo

    Denna bok handlar om övergångsåldern. Den tar upp de symptom och metabola förändringar som förekommer samt hur man kan behandla dem. Den tar även upp risker och fördelar med systemisk och lokal hormonbehandling men också andra alternativa behandli...