Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arbetsrätt
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2021-10-20
Upplaga
7
Förlag
Liber
SAB
Ohab-c
ISBN
9789147143115
Arbetsrätt (häftad)

Arbetsrätt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-10-20
429
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Syftet med den här boken är att ge läsaren grundläggande kunskaper i arbetsrätt och den svenska modellen. I fokus för framställningen står den arbetsrättsliga lagstiftningens framväxt, arbetsmarknadens parter, medbestämmande, anställningsskydd, arbetsmiljö och skydd mot diskriminering.

Andra områden som behandlas är arbetstidsregleringen och ledighetslagstiftningen. Vidare behandlas EU-arbetsrättens inverkan på den svenska lagstiftningen.

Arbetsrätt passar som lärobok vid högskolans juridiska introduktionskurser och i andra kurser som behandlar grundläggande arbetsrätt. Ett annat användningsområde är facklig utbildning och personalutbildning för anställda som behöver grundläggande kunskaper i arbetsrätt. Instuderingsfrågor på de olika delarna underlättar inlärning och diskussion i grupper.

I den sjunde upplagan har författarna reviderat och uppdaterat samtliga kapitel.
Om författarna

Anderz Andersson, Örjan Edström och Staffan Ingmanson är lärare och forskare vid Juridiska institutionen vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsrätt
  2. +
  3. Övningar för kurser i arbetsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övningar för kurser i arbetsrätt av Bernard Johann Mulder, Carina Funck, Andreas Inghammar, Birgitta Nyström, Eva Schömer (häftad).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »