Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-02-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
ISBN
9789147143252
Praktisk inkludering (häftad)

Praktisk inkludering

Häftad Svenska, 2022-02-04
246
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Alla barn och unga kommer till skolan med förhoppningar, ett öppet sinne och en lust att lära och utvecklas. Elever är unika och olika. För att kunna möta elever med större behov behövs en teoretisk grund och förståelse, men även verktyg, för hur du som lärare kan göra. Praktisk inkludering utgår från inkludering och kombinerar denna värdegrund med specialpedagogik och kunskap om vad olika elever behöver för att ges bättre förutsättningar för lärande.

Läs mer
Bokens innehåll relateras till den senaste forskningen och täcker in det nya examensmålet för lärarutbildning gällande mer kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser. Boken lägger också en grund för hur lärmiljön behöver förberedas och ger konkret vägledning kring hur undervisningen kan anpassas.
Målgrupp för boken är lärarstudenter, men även yrkesverksamma lärare och andra som har ett intresse i inkluderingsfrågan.

Om författarna
Emma Leifler är knuten till KIND (Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet). Hennes forskning berör inkludering för elever med NPF. Emma är också universitetsadjunkt vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Fler böcker av Emma Leifler

  • Lärarprofession - från VFU till eget klassrum

    Emma Leifler

    Lärarprofession - från VFU till eget klassrum riktar sig främst till lärarstudenter och nyblivna yrkesverksamma lärare och ger en grundläggande introduktion till läraryrket. Boken täcker flertalet av läraryrkets dimensioner, t.ex. lärares nyckelko...