Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tummen upp! Svenska kartläggning åk 4-6
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2022-04-04
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Fc
ISBN
9789147143344
Tummen upp! Svenska kartläggning åk 5 (häftad)

Tummen upp! Svenska kartläggning åk 5

Häftad Svenska, 2022-04-04
126
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tummen upp! Svenska kartläggning åk 4, 5 och 6 innehåller övningar som är direkt kopplade till kunskapskraven i svenska i slutet av åk 6 i de reviderade kursplanerna, Lgr22.

Övningarna prövar om eleverna är på god väg mot de kunskaper som de lägst ska ha uppnått i slutet av åk 6.

För att varje elev ska förstå och vara delaktig i sin kunskapsutveckling i svenska är det av största vikt att eleven är insatt i vad kunskapskraven innebär och vad i det centrala innehållet i Lgr22 kraven motsvarar. Först då kan eleven se en röd tråd i strävan att utveckla sina förmågor i ämnet, vilket är syftet med undervisningen i svenska. Övningarna i Tummen upp! Svenska kartläggning är därför direkt kopplade till kunskapskraven i svenska i åk 6, enligt de reviderade kursplanerna lgr22.

Kunskapskraven är tydligt presenterade på varje sida i anknytning till övningarna i Tummen upp! Svenska kartläggning åk 4, 5 och 6.

Resultatet visar vilka kunskaper eleven har i svenskämnet samt ger bra vägledning i vad eleven behöver arbeta vidare med.
Tummen upp! Svenska kartläggning kan med fördel användas som underlag inför utvecklingssamtal, elevens individuella utvecklingsplan och till sist betygssättningen i slutet av åk 6.

Läs mer
Elevernas resultat visar på vilken kunskapsnivå eleven ligger i förhållande till kunskapskraven och lägst godkänd nivå för åk 6. Lärare och elev kan utifrån resultatet fokusera på och arbeta vidare med de områden som eleven bör träna mer på, och på så sätt ha möjlighet att reparera eventuella kunskapsluckor. Det ger dessutom läraren ett tydligt underlag inför betygssättningen i slutet av åk 6.

Längst bak i häftet finns en översikt som visar var i häftet kunskapskraven prövas. Kunskapsöversikten ger en samlad översikt över hur både läraren och eleven anser att kunskapskraven är uppnådda.

Till Tummen upp! Svenska kartläggning åk 4, 5 och 6 finns hämtningsbara filer på liber.se: dels facit, dels orden till diktering. Till årskurs 6 finns också ett bedömningsstöd som hjälp att göra en säkrare bedömning av elevernas kunskaper i svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tummen upp! Svenska kartläggning åk 5
  2. +
  3. Tummen upp! Matematik kartläggning åk 5

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tummen upp! Matematik kartläggning åk 5 av Pia Eriksson, Cecilia Palm (häftad).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Wendéus