Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
BeGreppbart
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2022-12-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 135 x 8 mm
Vikt
168 g
SAB
Oabkba
ISBN
9789147143443

Barndom

Häftad,  Svenska, 2022-12-07
267
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barndom berör alla. Men vad barndom är och innebär är inte självklart. Här benas begrepp och perspektiv ut.

Vad barndom är och bör vara sysselsätter bland annat forskare, pedagoger och föräldrar, samt barn själva. Med grund i tvärvetenskaplig barndomsforskning diskuterar boken begrepp som bidrar till förståelsen av barns och barndomars plats och roll i samhället. I boken behandlas barndomens historiska föränderlighet såväl som nutida variationer av barndomar. Boken berör även vad barndom kan tänkas vara i framtiden.

Författarna introducerar barndom som socialt och historiskt fenomen, genom exempel och begrepp som är användbara inom socialt arbete, lärarutbildning och dess utbildningsvetenskapliga kärna.

Boken:
  • förklarar och problematiserar centrala begrepp som barnperspektiv, barns perspektiv och generation.
  • innehåller igenkännbara och konkreta exempel som vägleder läsaren genom diskussioner om ideal, praktiker samt konflikter kring vad barndom är och bör vara.
  • är lämplig för kurser på såväl grund- som avancerad nivå.
Sagt om boken

Den här boken klargör innebörderna i barndom som centralt teoretiskt begrepp, liksom kopplingar till närliggande begrepp som exempelvis generation, ålder, barnperspektiv, med tydligt avstamp i kritiska perspektiv och grundat på aktuell empirisk forskning. Boken är i högsta grad tvärvetenskaplig och utgör ett efterlängtat tillskott till kurslitteraturlistor i undervisning om barn och barndom på både grund- och avancerad nivå. /Karin Zetterqvist Nelson, professor tema Barn, Linköpings universitet

Om författarna

David Cardell är universitetslektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Johanna Sköld är professor i tema Barn vid Linköpings universitet.

Serieredaktörer är Mats Börjesson, professor vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet och Alf Rehn, professor i innovation, design och management, Syddansk Universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barndom
  2. +
  3. BeGreppbart - Intersektionalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt BeGreppbart - Intersektionalitet av Minoo Alinia, Kalle Berggren (häftad).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna