Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2021-05-11
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Emi
ISBN
9789147143467
Att bli lärare (häftad)

Att bli lärare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-05-11
464

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att bli lärare är en grundläggande och heltäckande bok som blivande lärare kan använda genom hela utbildningen. Den ger en aktuell bild av läraryrkets möjligheter och utmaningar men blickar också framåt. Boken utkommer i sin tredje upplaga i januari 2023.

Boken består av fem olika delar som var och en är kopplade till aktuell forskning:
DEL 1 På väg mot lärarrollen (ledarskap, bedömning och inkludering)
DEL 2 Lärandeperspektivet (hur kan man organisera meningsfullt lärande?)
DEL 3 Professionen (uppdrag, framväxt och kunskapsgrund)
DEL 4 På väg mot framtiden (hur organiserar vi en skola för framtiden?)
DEL 5 Tre internationella utblickar (Finland, Chile och Singapore)

Läs mer
Sammantaget ger texterna hela den bredd av kunskaper som en lärare behöver tillägna sig under utbildningen. Boken är ett stöd i den utbildningsvetenskapliga kärnan (UVK) men fungerar också som en första introduktion till de ämnesdidaktiska frågorna. Mot bakgrund av covid-19-pandemin och en ny läroplan (Lgr22) finns i den tredje upplagan tillägg bland annat gällande datalitteracitet, normkritisk pedagogik, kunskapsområdet sexualitet, samtycke och relationer samt riktlinjer för betygssättning.

Boken kan användas som en ingång för att få översikt över ett område och som en uppslagsbok för olika centrala frågor som kan dyka upp under utbildningens gång.
Till boken hör också digitala case som ger möjlighet att öva förmågan att samtala med en elev, en lärarkollega eller en förälder om olika dilemman som blivande lärare kan komma att möta i sin framtida yrkesutövning.

Om författarna
Bokens huvudredaktörer
Eva Insulander är universitetslektor och docent i didaktik vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet. Hennes forskning handlar om multimodal kommunikation och design för lärande i och utanför skolan.
Staffan Selander blev landets första professor i didaktik 1996 vid dåvarande Lärarhögskolan i Stockholm. Han är nu professor emeritus vid Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet, och har i sin forskning varit inriktad på kunskapsrepresentationer och design för lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att bli lärare
  2. +
  3. Betygssättning : en handbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Betygssättning : en handbok av Anders Gustavsson, Per Måhl, Bo Sundblad (häftad).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna