BeGreppbart - Sexualitet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-03-31
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147143733

BeGreppbart - Sexualitet E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-03-31
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Sexualitet
är ett laddat och mångfacetterat begrepp, som de flesta har egna upplevelser att knyta an till. Men det är också ett föränderligt fenomen, utifrån ett historiskt, kulturellt och samhälleligt perspektiv. I den här boken redogörs för en socialkonstruktivistisk syn på sexualitet, och dessutom granskas och diskuteras olika sätt att förstå och analysera begreppet.

?Sexualitet är som begrepp märkligt svårfångat ? det kan betyda allt och ingenting! Författaren tar med läsaren på en spännande och lärorik vandring där sexualitet som ord och mänsklig företeelse får liv och innehåll. Med imponerande ämneskunskap och suverän pedagogisk förmåga hjälper författaren oss att se sexualiteten utifrån historiska, kulturella, sociala, religiösa, politiska, medicinska, psykologiska och etiska perspektiv. Boken bör bli obligatorisk läsning för alla som säger sig vilja förstå människan bättre.?
Lars-Gösta Dahlöf,
docent i psykologisk sexologi vid Göteborgs universitet

BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.

Om författaren
Lotta Löfgren-Mårtenson är verksam som docent i hälsa och samhälle, inriktning sexologi, vid Fakulteten för hälsa och samhälle, Malmö högskola. Hon är författare till ett flertal böcker rörande sexualitet och intellektuell funktionsnedsättning, unga och pornografi och sexualkunskap, samt medredaktör i den tvärvetenskapliga läroboken Sexologi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotta Löfgren-Mårtensson

  • Livet på internet ? Surfa säkert och hitta rätt (lättläst)

    Emma Sorbring, Lotta Löfgren-Mårtensson, Martin Molin

    Hänga på nätet En stor del av livet finns idag på internet. Det är där vi scrollar nyheter, kollar film, hänger med kompisar, betalar räkningar och shoppar. Allt är bara en knapptryckning bort. Smidigt och lätt! Men för många kan internet också va...