Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2021-09-10
Upplaga
5
Förlag
Liber
SAB
Qbkc
ISBN
9789147144211
Modern logistik - för ökad lönsamhet (häftad)

Modern logistik - för ökad lönsamhet

Häftad Svenska, 2021-09-10
522
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Med ökad konkurrens och pressade marginaler blir logistiken allt viktigare för enskilda företag och kedjor av företag. Modern logistik handlar om hur logistiken aktivt kan bidra till högre lönsamhet.

Läs mer
Tanken med denna bok är att dels visa hur det är möjligt att höja leveransservicen till kunderna och samtidigt minska kostnaderna för logistikaktiviteterna, dels beskriva konkreta verktyg och metoder för analys och förbättring av logistiken. Boken ger alltså både en helhetsförståelse för logistik och användbara verktyg för att kunna jobba med förändring av flöden och processer.

Modern logistik är skriven med ett enkelt språk. Dessutom innehåller den många figurer och illustrerande exempel. Den femte upplagan (2021) är grundligt reviderad: vissa avsnitt har helt skrivits om, andra har fått ny struktur för att klargöra budskapet bättre. Som en följd av logistikens allt viktigare roll i samhället har särskild vikt lagts vid de avsnitt som behandlar logistik utanför det enskilda företaget.

Del 1 Företagets logistiksystem ger en övergripande förståelse för hur flödena i företagets olika delar samverkar. Del 2 Logistik i ett vidare perspektiv beskriver dels hur företag kan samverka logistiskt i så kallade supply chains, dels logistik ur ett samhällsperspektiv, kopplat till områden som sjukvård och hållbarhet. Del 3 Logistikverktygen presenterar olika verktyg och metoder för att analysera och förbättra logistiken.

Om författarna
Björn Oskarsson, Bengt Ekdahl och Håkan Aronsson har i cirka 30 år varit verksamma vid avdelningen Logistik vid Linköpings Tekniska Högskola. Författarna har tidigare arbetat inom industri och offentlig sektor. Förutom undervisning på universitetsnivå har de också under lång tid bedrivit utbildning såväl företagsinternt som för utbildningsföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modern logistik - för ökad lönsamhet
  2. +
  3. Logistik : läran om effektiva materialflöden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Logistik : läran om effektiva materialflöden av Patrik Jonsson, Stig-Arne Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 1026 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »