Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2022-02-15
Upplaga
7
Förlag
Liber
SAB
Oepb-c
ISBN
9789147144501
Polishandboken (häftad)

Polishandboken

Häftad Svenska, 2022-02-15
642
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Polishandboken är en lättläst sammanfattning av den enskilde polisens befogenheter och skyldigheter: Vad som ska, kan och bör göras. Hur det görs och avrapporteras. I den sjunde upplagan har både innehåll och lagtext uppdaterats.

Läs mer
Polisens arbete regleras av många olika lagar, förordningar, föreskrifter och riktlinjer. För den enskilde polisen och polisstudenten kan det vara svårt att hålla regelverket i minnet. Därför är denna bok skriven.
Boken är ett fältmässigt komplement till övrig juridisk och polisiär facklitteratur. Tanken är att Polishandboken ska vara ett lättillgängligt och enkelt stöd under polisstudentens utbildning och i den enskilde polisens vardag. Den innehåller upplysningar för att undvika allvarliga eller vanliga misstag som kan leda till tjänstefel. Den ger tips och användbara råd, förslag på avrapportering och lästips för fördjupning. I boken finns även direkta utdrag ur brottsbalken, trafikbrottslagen samt narkotikastrafflagen.

Om författarna
Andreas Elmebo, Fredrik Kärrholm och Fernando Cisternas är poliser. Boken är skriven med hjälp av lärare på Polishögskolan och granskad av sakkunniga, både poliser och jurister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Polishandboken
  2. +
  3. Familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjen av Johanna Bäckström Lerneby (pocket).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Gangstervåld : den nya brottsligheten

    Fredrik Kärrholm

    Bombattentat, skottlossningar och rena avrättningar. Hot mot målsäganden och vittnen som skräms till tystnad. Öppen narkotikahandel, utpressning och kidnappningar. Våldsamma hämndaktioner mot poliser och deras anhöriga. Sverige har drabbats av en ...