Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Elever med adhd och autism
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2023-02-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Thorup, Emilia (förf.) / Vikström, Kersti (förf.)
Dimensioner
9 x 196 x 142 mm
Vikt
285 g
SAB
Eu
ISBN
9789147144600

Elever med adhd och autism

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-02-15
291
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken presenterar konkreta strategier som kan användas i klassrummet för att främja lärande och delaktighet hos elever med adhd och autism.

I den första delen, Psykologiska perspektiv, beskrivs diagnoskriterier, utredningsprocessen, hur adhd och autism uttrycks i vardagen samt en rad sociala och kognitiva förklaringsmodeller som är relaterade till tillstånden.

Den andra delen, Pedagogiska perspektiv, knyter de psykologiska teorierna till olika vardagssituationer i skolan och redogör för olika strategier för stöd, såsom ledarskap i klassrummet, struktur i tid och rum, stöd för motivation, lärande och kamratrelationer. Boken riktar sig till specialpedagoger, speciallärare, lärare och skolpsykologer verksamma i skolan.

Sagt om boken
Boken är innehållsrik med god vetenskaplig förankring och är samtidigt relativt lättläst. Helhetsbetyg 5 av 5. Elin Forsgren, BTJ-häftet nr 14, 2023.

Om författarna
Författare till del 1 Psykologiska perspektiv: Matilda Frick är psykolog, fil.dr i psykologi, lektor vid Stockholms universitet och forskare vid Uppsala universitet. Emilia Thorup är psykolog, fil.dr i psykologi, lektor vid Lunds universitet och forskare vid Uppsala universitet. Johan Lundin Kleberg är psykolog, docent i psykologi, lektor vid Stockholms universitet och forskningsspecialist vid Karolinska institutet

Författare till del 2 Pedagogiska perspektiv: Nina Klang är lärare, docent i pedagogik vid Uppsala universitet och lektor i specialpedagogik vid Mälardalens universitet. Martin Karlberg är lärare, fil.dr i didaktik och lektor vid Uppsala universitet. Ingrid Olsson är docent i pedagogik och lektor i didaktik vid Uppsala universitet. Kersti Vikström är legitimerad speciallärare vid Lindbackens skola i Uppsala med mångårig erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elever med adhd och autism
  2. +
  3. NPF för lärare : fokus på pedagogiskt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt NPF för lärare : fokus på pedagogiskt arbete av Anna Borg, Gunilla Carlsson Kendall (häftad).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Elever med adhd och autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välbehövlig för lärare och blivande lärare!
    Felicia, 6 november 2023

    Ger många tips på individnpassningar och hur du ser varje elev. Alla kapitel känns relevanta för mig som blivande lärare. Boken fungerar även som ett bra stöd för dig som vill veta mer om adhd och autism.

Visa alla 1 recensioner