Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bedömning i matematik pågår!
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2022-03-16
Upplaga
2
Förlag
Liber
Vikt
337 g
SAB
Eabt
ISBN
9789147145386
Bedömning i matematik pågår! (häftad)

Bedömning i matematik pågår!

Häftad Svenska, 2022-03-16
433
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Ett ovärderligt stöd för lärare som vill förstå hur deras återkoppling fungerar och hur den påverkar eleverna.
"Den här boken har ett brett perspektiv på bedömning som något ständigt närvarande i all undervisning, och nära förknippat med alla olika variationer av återkoppling mellan lärare och elev. Min erfarenhet är att lärares återkoppling kan antingen dra in eleverna i matematikens värld, eller det motsatta. Då jag haft möjlighet att se på bedömning ur ett brett perspektiv har jag kunnat lyfta fram många olika situationer från klassrumsarbetet. I boken får läsaren ta del av några av dem."Ett ovärderligt stöd för lärare som vill förstå hur deras återkoppling fungerar och hur den påverkar eleverna.
"Den här boken har ett brett perspektiv på bedömning som något ständigt närvarande i all undervisning, och nära förknippat med alla olika variationer av återkoppling mellan lärare och elev. Min erfarenhet är att lärares återkoppling kan antingen dra in eleverna i matematikens värld, eller det motsatta. Då jag haft möjlighet att se på bedömning ur ett brett perspektiv har jag kunnat lyfta fram många olika situationer från klassrumsarbetet. I boken får läsaren ta del av några av dem."

Läs mer
Bedömning i matematik pågår! är ett ovärderligt stöd för de lärare som vill bli medvetna om hur deras återkoppling fungerar och hur den påverkar eleverna. Vi får följa läraren Felicia i olika klassrumssituationer med elever och hennes tankar kring hur bedömning fungerar. Det handlar om allt ifrån hur man som lärare agerar när man går runt och hjälper sina elever i klassrummet, till mer sammanfattande bedömningar i samband med betyg.
Den första upplagan av denna bok byggde i stor utsträckning på den avhandling som Lisa disputerade med i november 2010 (Boistrup, 2010), där hon fångade återkoppling som en del av dagliga klassrumskommunikationer i matematik. I den andra upplagan är det matematiska innehållet anpassat efter den kursplan i matematik som gäller från 1 juli 2022. Texten anknyter också till ny forskning som Lisa genomfört med lärare med inriktning mot bedömning i matematik men även till annan aktuell forskning.
Boken riktar sig till lärarstudenter och aktiva lärare, samtidigt som den också är intressant för skolledare och politiker med ledningsansvar, inklusive fördelning av resurser, kopplat till matematikundervisning. Den kan följa lärarstudenterna genom deras utbildning och de avsnitt som har ett mer teoretiskt perspektiv kan även stödja och inspirera dem i deras uppsatsskrivande.

Om författarna
Lisa Björklund Boistrup är professor i matematikens didaktik vid Malmö universitet. Hon har många års erfarenhet av att undervisa, såväl i grundskolans matematik som i utbildningen av matematiklärare. Ett av Lisas forskningsområden är återkoppling och bedömning i matematikundervisningen. Ett annat område handlar om matematikundervisning i relation till andra kunskapsområden, främst yrkesämnen på gymnasiet. När Lisa forskar gör hon det helst tillsammans med lärare.

"Främst riktar sig boken till lärare och lärarstudenter i grundskolan och förskolan. Efter varje kapitel finns blåmarkerade texter som erbjuder en fördjupad läsning som anknyter till forskning och teorier kring det som behandlats. Boken är förhållandevis lättillgänglig och att den bygger på en doktorsavhandling märks inte så tydligt. Den är till stor del baserad på erfarenhet - egen och många andras. Boken är väl genomarbetad. Likvärdiga böcker finns knappast på marknaden idag. Böcker som skrivs i matematikdidaktik har delvis ett annat perspektiv. Eftersom den svenska matematikundervisningens förtjänster och svagheter är ett hett ämne i skoldebatten är bokens ämne aktuellt." BTJ häfte 13121042 Lektör Martin Järnek (Om Bedömning i matematik pågår! upplaga 1)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning i matematik pågår!
  2. +
  3. Konkretisering och undervisning i matematik - Matematikdidaktik för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konkretisering och undervisning i matematik - M... av Natalia Karlsson, Wiggo Kilborn (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »