Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bedömning i matematik pågår!
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2022-03-16
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
14 x 199 x 142 mm
Vikt
335 g
SAB
Eabt
ISBN
9789147145386

Bedömning i matematik pågår!

Häftad,  Svenska, 2022-03-16
411
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bedömning i matematik pågår! är ett ovärderligt stöd för de lärare som vill bli medvetna om hur deras återkoppling fungerar och hur den påverkar eleverna. Vi får följa läraren Felicia i olika klassrumssituationer med elever och hennes tankar kring hur bedömning fungerar. Det handlar om allt ifrån hur man som lärare agerar när man går runt och hjälper sina elever i klassrummet, till mer sammanfattande bedömningar i samband med betyg.

I denna andra upplaga är det matematiska innehållet anpassat efter den kursplan i matematik som gäller från 1 juli 2022. Texten anknyter också till ny forskning som Boistrup genomfört med lärare med inriktning mot bedömning i matematik men även till annan aktuell forskning.

Boken riktar sig till lärarstudenter och aktiva lärare, samtidigt som den också är intressant för skolledare och politiker med ledningsansvar, inklusive fördelning av resurser, kopplat till matematikundervisning. Den kan följa lärarstudenterna genom deras utbildning och de avsnitt som har ett mer teoretiskt perspektiv kan även stödja och inspirera dem i deras uppsatsskrivande.

Sagt om boken
"Främst riktar sig boken till lärare och lärarstudenter i grundskolan och förskolan. Efter varje kapitel finns blåmarkerade texter som erbjuder en fördjupad läsning som anknyter till forskning och teorier kring det som behandlats. Boken är förhållandevis lättillgänglig och att den bygger på en doktorsavhandling märks inte så tydligt. Den är till stor del baserad på erfarenhet - egen och många andras. Boken är väl genomarbetad. Likvärdiga böcker finns knappast på marknaden idag. Böcker som skrivs i matematikdidaktik har delvis ett annat perspektiv. Eftersom den svenska matematikundervisningens förtjänster och svagheter är ett hett ämne i skoldebatten är bokens ämne aktuellt." BTJ häfte 13121042 Lektör Martin Järnek (Om Bedömning i matematik pågår! upplaga 1)

Om författaren
Lisa Björklund Boistrup är professor i matematikens didaktik vid Malmö universitet. Hon har många års erfarenhet av att undervisa, såväl i grundskolans matematik som i utbildningen av matematiklärare. Ett av Lisas forskningsområden är återkoppling och bedömning i matematikundervisningen. Ett annat område handlar om matematikundervisning i relation till andra kunskapsområden, främst yrkesämnen på gymnasiet. När Lisa forskar gör hon det helst tillsammans med lärare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning i matematik pågår!
  2. +
  3. Tal och Tanke 2 - Matematikundervisning från årskurs 4 till 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tal och Tanke 2 - Matematikundervisning från år... av Ida Heiberg Solem, Bjørnar Alseth, Elisabeta Eriksen, Bjørn Smestad (häftad).

Köp båda 2 för 1031 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »