Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Allmän förvaltningsrätt
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2022-10-19
Upplaga
28
Förlag
Liber
SAB
Odc:oe
ISBN
9789147145942
Allmän förvaltningsrätt (häftad)

Allmän förvaltningsrätt

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-10-19
532
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Allmän förvaltningsrätt är avsedd som hjälpmedel vid studiet av förvaltningsrätt inom juristutbildningen. Den kan också tjäna som hjälpmedel vid studier av offentlig förvaltning inom andra utbildningslinjer samt vara till nytta för verksamma jurister som vill friska upp sina kunskaper.

Boken behandlar problem som är gemensamma för hela förvaltningsrättens område, framför allt frågor om den offentliga förvaltningens organisation och verksamhetsformer. Huvudvikten har lagts vid reglerna om förfarandet hos förvaltningsmyndigheterna samt om de administrativa rättssäkerhetsreglerna.

I denna upplaga - den 28:e i ordningen - har texten uppdaterats samt allmänt och språkligt setts vöer på grund av nyheter i lagstiftning, rättspraxis och litteratur. Förra upplagan föranleddes främst av den nya förvaltningslagen (2017:900) med följdändringar. I en särskild bilaga behandlas denna lag.
Om författarna

Författaren Håkan Strömberg var professor i offentlig rätt vid juridiska institutionen vid Lunds universitet. Docent Bengt Lundell, vid juridiska institutionen, Lunds universitet, står för omarbetningarna sedan den 22:a upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allmän förvaltningsrätt
  2. +
  3. Speciell förvaltningsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Speciell förvaltningsrätt av Håkan Strömberg, Bengt Lundell (häftad).

Köp båda 2 för 1003 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna