Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Den moderna förskolan
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2022-03-09
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
5 x 190 x 147 mm
Vikt
375 g
ISBN
9789147146666

Den moderna förskolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-03-09
351
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Maj-Inger Klingvall, riksdagsledamot och minister i regeringen 1988-2002, och Ingrid Pramling Samuelsson, professor i förskolepedagogik, lyfter fram hur den moderna svenska förskolan tog form och utvecklades, från 1960-talet och framåt, och vilka utmaningar som förskolan står inför idag. De beskriver i boken hur politik och pedagogik har följts åt, hakat i och befruktat varandra. Politiska beslut har gett utrymme för pedagogiska satsningar och pedagogisk forskning har påverkat politiska beslut.

Klingvall kan med sin unika bakgrund i politikens centrum beskriva den politiska processen inifrån, med interna förhandlingar och uppgörelser. Även Pramling Samuelsson har varit central i förskolans utveckling genom sin forskning.

Boken vill visa hur mycket som har krävts av opinionsbildning, debatt och internt politiskt arbete för att nå dagens förskola. I den beskrivningen får många röster höras - från forskningen, från politiken och från allmänheten.

Det är viktigt att förstå hur den förskola alla barn i dag har tillgång till långt ifrån var en självklarhet för tidigare generationer och att visa hur det fortfarande finns politiska beslut som borde tas för att varje barn ska få ett liv som är jämlikt, jämställt och med lika värde.

Den moderna förskolan vänder sig till alla som arbetar med och för barn - för att ge insikt i och perspektiv på den historiska vägen till dagens förskola. Den är också relevant för studenter/blivande lärare i förskolan.

Om författarna
Maj-Inger Klingvall var riksdagsledamot och minister i regeringen 1988-2002. Ingrid Pramling Samuelsson är professor i förskolepedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den moderna förskolan
  2. +
  3. Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett för... av Solveig Hägglund, Annica Löfdahl Hultman, Nina Thelander (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna