Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Från motstånd till framgång
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2023-09-06
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
6 x 195 x 139 mm
Vikt
250 g
SAB
Eaacb
ISBN
9789147147397
Från motstånd till framgång : att motivera när ingen motivation finns (häftad)

Från motstånd till framgång : att motivera när ingen motivation finns

Häftad,  Svenska, 2023-09-06
307
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken ger läsaren en uppfattning om vad det innebär att känna sig marginaliserad i utbildningssystemet. I boken beskrivs några av de elevgrupper som idag upplever skolan som meningslös, vilket skapar ett motstånd mot skolan. Det handlar om elever med låga meritvärden från grundskolan, elever som är tvångsomhändertagna, elever med NPF-diagnoser och kursdeltagare på folkhögskolan.
Det finns emellertid framgångsrika strategier som gör det möjligt för lärare att möta elevernas skolmotstånd och återskapa en positiv skolidentitet. Genom tillitsfulla och respektfulla relationer med eleverna kan lärare och pedagoger skapa lärandesituationer som gör att undervisningens innehåll upplevs som meningsfullt och på riktigt. Då kan eleverna gå från motstånd till framgång.

Den andra upplagan har kompletterats med nya kapitel som bygger på senare studier. Gemensamt för dessa är att det är möjligt att bryta ett mönster av negativa skolerfarenheter och att hitta motivation när ingen motivation finns.

Boken riktar sig främst till blivande och yrkesverksamma lärare, specialpedagoger och rektorer i grundskolan, gymnasieskolan, komvux, i undervisningen på särskilda ungdomshem och folkhögskolan.

Om författaren
Martin Hugo är docent i pedagogik vid Högskolan i Borås och verksam inom institutionen för pedagogiskt arbete. Han har en bakgrund som grundskollärare och hans forskning handlar om socialpedagogiska och specialpedagogiska områden. Framför allt handlar forskningen om hur meningsfullt lärande ser ut i olika delar av utbildningssystemet för elever som skolan tidigare har misslyckats med att möta. Martin är också en flitigt anlitad föreläsare på studiedagar inom grundskola, gymnasium, komvux och på folkhögskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från motstånd till framgång : att motivera när ingen motivation finns
  2. +
  3. Utbildning och undervisning i särskolan : Forskningsinsikter möter lärar- och eleverfarenheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utbildning och undervisning i särskolan : Forsk... (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Hugo