Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Socialt och kurativt arbete
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2024-06-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
371 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147147441

Socialt och kurativt arbete med personer med funktionsnedsättning

Häftad,  Svenska, 2024-06-04
435
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Socialt arbete med personer med funktionsnedsättning förekommer i form av insatser inom socialtjänst, omsorg, skola, hälso- och sjukvård, habilitering och många verksamheter i civilsamhället.

Socialt och kurativt arbete med personer med funktionsnedsättning innehåller en bredd samtidigt som den bidrar med ett djup för att spegla den komplexitet som professionella möter i socialt arbete. Boken syftar till att ge ett brett perspektiv på det sociala och kurativa arbetet med personer med funktionsnedsättning utifrån ett livsloppsperspektiv.

Boken består av tre delar där den första delen utgår från ett samhällsperspektiv, där etiska och rättsliga aspekter lyfts fram, liksom hälsoaspekter för personer med funktionsnedsättning. Den andra delen utgår från ett individ- och familjeperspektiv med fokus på barnaåren fram till ungdomsåren. Den sista delen berör ung vuxenperiod till åldrandet.

Målgruppen är studenter på socionom-, hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet och på vård- och omsorgsutbildningar, samt yrkesverksamma inom socialt arbete för personer med funktionsnedsättning, till exempel biståndshandläggare, personliga assistenter, skolkuratorer, stödpedagoger, arbetsterapeuter och motsvarande.

Om författarna

Bokens huvudredaktörer är Thomas Strandberg; Örebro universitet, Marie Matérne; Örebro universitet och Camilla Udo vid Högskolan Dalarna.

Bokens övriga författare är Anna Pella, Andreas Pettersson, Annika Taghizadeh Larsson, Eric Svanelöv, Eva Randell, Ingrid Thermaenius, Jack Lukkerz, Lill Hultman, Peter Nilsson, Susanna Larsson och Ulrika Kreicbergs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Socialt och kurativt arbete med personer med funktionsnedsättning
 2. +
 3. Världens bästa jobb : En introduktion till dig som arbetar med det vardagsnära stödet inom LSS

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens bästa jobb : En introduktion till dig ... av Jeanette Johansson Ånmark, Theres Waldenborg (inbunden).

Köp båda 2 för 820 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Förhållningssätt och möten : arbetsmetoder i social omsorg

  Thomas Strandberg, Johan Borg, Maria Fjellfeldt, Lottie Giertz, Johanna Gustafsson

  Den reviderade upplagan av Förhållningssätt och möten bygger likväl som den första utgåvan på en viktig samhällsdiskussion, nämligen om yrkesmässigt bemötande inom äldre- och funktionshinderomsorg. Boken har tillkommit med ambitionen att täcka den...

 • The Lights of Hell

  Thomas Strandberg

  When a Norwegian model disappears in Paris, Johnathen Flynn, a burned-out American photographer, disillusioned by the business that once attracted him, and with not much to lose, makes it his quest to find her. Slowly, Flynn stumbles forward, foll...