Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Resilient ledare
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2023-08-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
12 x 198 x 144 mm
Vikt
215 g
SAB
Qb
ISBN
9789147148639

Resilient ledare : träna förmågan att hantera motgångar och andra påfrestningar

Häftad,  Svenska, 2023-08-18
340
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Som chef möter du ibland utmaningar - det kan vara allt från omorganisationer och uppsägningar till konflikter mellan kollegor och samarbetsproblem i teamet. Kanske blir du själv kritiserad i ditt ledarskap eller tvivlar på din förmåga. Den här boken visar hur du kan stärka din resiliens - det vill säga din förmåga att hantera vardagens svårigheter, både på jobbet och privat.

Kristina Bähr beskriver här några centrala förmågor som medvetet kan tränas upp för att lättare hantera kriser, förändringar, motgångar och andra svårigheter. Det handlar om att lära sig undvika de vanligaste tankefällorna och medvetet söka fler perspektiv. Men också om att lära sig reglera sina känslor och ta hand om sig själv (självomsorg). Genom övning inom en handfull nyckelområden kan motståndskraft och anpassningsförmåga stärkas. Då blir det lättare att möta vardagens utmaningar - och lättare att resa sig upp om livet har knockat dig.

Boken visar också hur du som chef eller ledare kan skapa förutsättningar för dina medarbetare att stärka sin egen resiliens. Det handlar både om att arbeta för en psykologiskt trygg kultur och sund arbetsmiljö och om hur du bemöter dem som behöver ditt stöd.

Om författaren
Kristina Bähr är specialist i barn- och ungdomsmedicin och driver sedan 2010 Exist Nu AB där hon föreläser, utbildar yrkesverksamma och handleder chefer och ledare. Kristina har en MBA från Edinburgh Business School och driver även Hjärnpodden hjarnpodden.se sedan 2015.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Resilient ledare : träna förmågan att hantera motgångar och andra påfrestningar
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Bähr