Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Specialdidaktik
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2023-08-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
12 x 226 x 168 mm
Vikt
465 g
SAB
Eu
ISBN
9789147150472

Specialdidaktik : en breddad undervisningsrepertoar för och med dina elever

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-08-14
333
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Specialdidaktik är undervisning som tar hänsyn till att elever är olika; att alla barn och unga har en egen unik uppsättning av förmågor och förutsättningar. Ett specialdidaktiskt förhållningssätt innebär att undervisningen förbereds för att möta olika behov. Det är en proaktiv didaktik. I den breda basen, det vill säga undervisningens pedagogik och didaktik, skapas en gemensam sammanhållen kunskapskontext av hög kvalitet och med variation. Specialdidaktik är för alla elever.

I boken presenteras aktuell forskning inom området pedagogisk psykologi. Forskningsläget kopplas sedan till didaktiska aspekter av undervisning och konkreta metoder för klassrummet.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av hur man kan skapa rika tillfällen för lärande bland annat genom förhållningssätt, relationer och undervisningens detaljer.

Författaren Emma Leifler är lektor i specialpedagogik vid Göteborgs universitet. Hon undervisar på grundlärarprogram, ämneslärarprogram och specialpedagogiska program. Emmas forskningsintresse rör inkludering och hur elever på bästa sätt kan utvecklas och må bra i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Specialdidaktik : en breddad undervisningsrepertoar för och med dina elever
 2. +
 3. Praktisk inkludering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk inkludering av Emma Leifler (häftad).

Köp båda 2 för 639 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Specialdidaktik : en breddad undervisningsrepertoar för och med dina elever. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Specialdidaktik
  Agneta Trygg, 18 mars 2024

  kloka ord och bra att använda och lätt att förstå och viktig. Behövs mer om detta så sprid denna bok vidare

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Leifler

 • Praktisk inkludering

  Emma Leifler

  Alla barn och unga kommer till skolan med förhoppningar, ett öppet sinne och en lust att lära och utvecklas. Elever är unika och olika. För att kunna möta elever med större behov behövs en teoretisk grund och förståelse, men även verktyg, för hur ...

 • Lärarprofession - från VFU till eget klassrum

  Emma Leifler

  Lärarprofession - från VFU till eget klassrum riktar sig främst till lärarstudenter och nyblivna yrkesverksamma lärare och ger en grundläggande introduktion till läraryrket. Boken täcker flertalet av läraryrkets dimensioner, t.ex. lärares nyckelko...