Mozjno! Elevljud-cd (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Mozjno!
Utgivningsdatum
2006-01-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
125 x 142 x 10 mm
Vikt
100 g
ISBN
9789147901388
Mozjno! Elevljud-cd (cd-bok)

Mozjno! Elevljud-cd

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2006-01-01

Slutsåld

Mozjno! är ett läromedel i ryska för nybörjare. Mozjno! är speciellt inriktad på talad ryska, och uppfyller Skolverkets samtliga mål. Böckerna har ett helt nytt pedagogiskt upplägg och liknar mer nybörjarböckerna i övriga moderna språk än tidigare läromedel i ryska. Ett modernt läromedel som lockar till att lära sig ryska!
Mozjno! täcker steg 1 och steg 2. Den stora mängden varierade övningar i övningsboken förenklar en individualiserad undervisning, att skapa grupper som arbetar i olika takt, om man så önskar.

Läs mer
Textbok
Textboken innehåller 15 kapitel i tre delar, med ett repetitionsavsnitt efter varje del. Korta realiatexter berättar på svenska om ryska företeelser. Längst bak i boken finns en minigrammatik och ordlistor. Varje kapitel innehåller dessutom ett bildgalleri där olika teman tas upp i bild och ord, t.ex. möbler eller matvaror. Några sånger finns inspelade med text i boken. I texterna får eleven lära känna både Moskva och Sankt Petersburg. Bokens huvudperson Nina är i Moskva för att studera ryska. Hennes son Petja bor i Sankt Petersburg som utbytesstudent.

Övningsbok
En rikare övningsbok får man leta efter! Övningsboken börjar med ett alfabeteskapitel där eleven får ägna mycket tid och många övningar åt att lära sig läsa och skriva det ryska alfabetet. Grammatikgenomgångarna ligger i övningsboken. Eleven kan lugnt och metodiskt öva in grammatik, ordkunskap och realia. Den stora mängden övningar gör en individanpassad undervisning lätt. Det finns gott om hörövningar och stor vikt läggs vid kommunikation. Längst bak finns en loggbok där eleven skapar ett eget ordförråd m.m.
Till övningsboken finns ett facit där också hörövningstexterna ligger.

Elev-ljud ingår
Elevljudet till Mozjno innehåller de 15 texterna ur kapitel 1-15, uttalsövningar samt hörövningar ur övningsboken. Du laddar ner elev-ljudet från liber.se.

Lärarhandledning
Lärarhandledningen är gedigen. De 160 sidorna innehåller, förutom en introduktion till läromedlet, lektionstips, mängder av kopieringsunderlag, extra övningar och prov. Proven är omfattande och det är möjligt för läraren att plocka ut de bitar som han/hon vill pröva eleverna på. När vi provade ut dem i klass fick vi som respons: "Bra, trevliga och rättvisa prov, möjligt att läsa till för eleverna, lätta att rätta för läraren."
Lärarljud kan hämtas från liber.se.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mozjno! Elevljud-cd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är irriterande att inte alla ljud övningar är med...
  Johnny van Hal, 4 oktober 2013

  Det är irriterande att inte alla ljud övningar är med på cd'n utan bara ett urval. Varför det, kan man undra!

 2. CD-skivan är ett mycket bra komplement till textboken,...
  Christer Olsén, 12 april 2013

  CD-skivan är ett mycket bra komplement till textboken, men det vore bra om respektive spår beskrev innehållet, t.ex. "Lektion 1" eller "Övning 28B". Nu står bara Spår 1, Spår 2 osv vilket gör att man måste leta för att hitta rätt spår.

  I övrigt inget att anmärka. CD-skivan är värd sitt pris.

Visa alla 2 recensioner